Så förråddes Anne Frank - frågan som väckts hos miljontals Anne Frank-läsare har efter 75 år fått ett svar

Nyheter

rosemary-sullivan_sa-forraddes-anne-frank.jpg

Över 30 miljoner människor har läst berättelsen om 13-åriga Anne Frank, som gömde sig för nazisterna i två år – för att sedan bli avslöjad och skickad till ett koncentrationsläger. Många av dem har ställt sig frågan: Vem förrådde Anne Frank och hennes familj? Och varför? Nu - 75 år senare - vet vi svaret. Tack vare ny DNA-teknik, mer sofistikerade undersökningsmetoder och ett internationellt team, lett av tidigare FBI-agenten Vince Pankoke.

Teamet har med stor noggrannhet gått igenom tiotusentals dokument, några aldrig tidigare lästa, och intervjuat mängder av anhöriga och personer som på något sätt var involverade i familjen Frank. Cold Case-teamet har lyckats återskapa dagarna och veckorna som ledde fram till familjen Franks gripande och de kom fram till en ny omtumlande slutsats.

Boken avslöjar såklart den nya kunskapen, men framförallt tar den med läsaren på en resa tillbaka till det krigsdrabbade Amsterdam. Den ger oss för första gången en verklig chans att förstå hur det var att leva i en ockuperad stad, där du oberoende av hur rik, fattig, välutbildad eller försiktig du var, aldrig kunde vara säker på vem du kunde lita på.

Release 2022-01-18

OM FÖRFATTAREN

Rosemary Sullivan är en kanadensisk poet, författare, antropolog och professor emeritus. Hon har sin bas i Toronto, men föreläser i hela världen. Parallellt arbetar hon med flera människorättsorganisationer, bland annat Amnesty. Hon är flerfaldigt prisbelönad för sina böcker, framför allt för Stalins dotter (på svenska 2016).

För mer information kontakta PR & Marketing manager: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder