Maria Borelius succésiffror! Nu 200.000 ex sålda av Hälsorevolutionen och Bliss – bara i Sverige – och en rivstart för nya boken Förundran.

Nyheter

Förundran som släpptes den 7/8 är den tredje boken som HarperCollins Nordic ger ut av vetenskapsjournalisten Maria Borelius och en hett efterlängtad uppföljare till hennes två tidigare böcker. 

Maria Borelius öppnar dörren till den antiinflammatoriska livsstilen, där ämnet förundran är en av hörnstenarna vid sidan av mat, träning med mera. I den tredje boken Förundran ringar hon in den nya forskningen kring hur man kan läka stress med hjälp av starka och positiva förundranskänslor.

Marias tidigare böcker Hälsorevolutionen släpptes 2018, följt av Bliss 2019. De har stadigt hittat nya läsare och har nu tillsammans sålt 200.000 exemplar, vilket gör dem till två av Sveriges mest sålda hälsofackböcker de senaste åren.

- Vi är stolta och glada över att de tre böcker vi släppt med Maria har blivit sådana succéer. De har visat sig ha en extremt lång livstid och vi ser fram emot många års roligt samarbete framöver. - Anette Ekström, VD HarperCollins

- Jag har ett oerhört starkt samarbete med det fina teamet på Harper Collins Nordic. De trodde på mina idéer när de ännu vari baby-stadiet, och gemensamt har vi byggt tre böcker som har väckt en enorm läsarrespons. Det är helt underbart, och gör att vi i många år kan serva våra läsares hälsoresa framåt mot ett starkare och ljusare liv. Jag ser fram mot vår fortsatta gemensamma teamwork. – Maria Borelius

OM FÖRFATTAREN

Maria Borelius är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, förutom Hälsorevolutionen (2018) och Bliss har hon bland annat skrivit bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet NOVA, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon är ambassadör för Fonden för Psykisk hälsa, som stödjer forskning om mental hälsa. Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i London och landar ofta i sommarhuset i Skåne.

Relaterade bilder