Dr Damp En handbok till alla ADHD- vänner slår hål på myten att en ADHD- diagnos är en superkraft, men bekräftar också att allt kan gå, bara man vill och kämpar. Och det finns hjälp att få!

Nyheter

darius-barimani-foto-christian-schneider.jpg

Foto: Christian Schneider 

Darius Barimani har själv ADHD och har efter en lång och krokig väg med många uppoffringar och ibland piller lyckats uppnå sina drömmar. Han arbetar i dag som kirurg, och har en liten familj. Darius lever ett på många sätt framgångsrikt och lyckligt liv, men det har varit en stor utmaning att ta sig hit.

 I den här boken får vi följa hans väg genom livet med föräldrar som skrattade högt när han sa att han ville bli läkare, den jobbiga skolgången, de utmanande läkarstudierna och de olika diagnoserna.

 ”Förutom ADHD har jag dyslexi, tvångssyndrom och generaliserat ångestsyndrom. Mitt liv har inte varit enkelt och jag har alltid behövt kämpa mycket hårdare än alla andra. Strax innan jag berättade för pappa att jag skulle bli läkare hade jag precis misslyckats med min sjätte uppkörning och provledaren från Vägverket hade gett mig rådet att aldrig mer sätta min fot i en bil.” säger Darius Barimani aka Dr Damp

Dr Damp är en rak, ärlig och bjussig bok som ger aha-upplevelser i hur man kan leva lättare med och nära ADHD.” säger Maria Thuvesson, förläggare på HarperCollins

Dr Damp är en rolig, enkel, lättläst och lättbegriplig handbok för alla med ADHD, men den vänder den sig också till unga vuxna och deras anhöriga. Den hjälper andra med samma funktionsvariationer att hitta strategier för en fungerande vardag och ett förhoppningsvis enklare och lyckligare liv.    

Boken släpps i november 2024 och kommer även som ljudbok.

Följ gärna Darius på Instagram @doktor_damp

OM FÖRFATTAREN

Darius Barimani är kirurg på Karolinska Universitetssjukhuset. I dag är han gift och har en dotter, några vänner, en meningsfull fritid och de flesta dagarna i veckan känner han sig ganska lycklig.

För intervjuförfrågningar, PR & Marknadschef Sarah W Lindvall, sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

Relaterade bilder