Vi var vargar – en gripande berättelse om hur tre barn tvingas överleva på egen hand mitt under brinnande världskrig.

Nyheter

9789150773675.jpg

Prisbelönta Katrina Nannestad har skrivit en av årets viktigaste barnböcker. En sällsynt gripande, varm och högaktuell bok om hur barn drabbas av krig. En bok för barn 9–12 eller att högläsa tillsammans.

Vi var vargar bygger på verkliga händelser under andra världskriget då föräldralösa barn, så kallade Wolfskinder, drev runt i Östra Preussen i Tyskland, ensamma eller i grupp, och senare tog sig till bland annat Baltikum.

OM BOKEN

Ibland är det bra att vara vild.

Ibland måste man vara vild.

Det är i slutet av andra världskriget och när den ryska armén marscherar in i Tyskland tvingas familjen Wolf att fly från sin by. På vägen kommer Liesl, Otto och deras lillasyster Mia ifrån de vuxna och plötsligt är de ensamma mitt i kriget. Liesl har lovat sin mamma att ta hand om sina syskon. Men för att överleva måste man ibland göra saker som man inte vill. Farliga saker. Vilda saker. För att överleva måste man ibland bli en varg.

Släpps 2022-02-08

”En gripande skildring om barn på flykt som kan appliceras på ensamkommande flyktingbarn och deras upplevelser.” Helhetsbetyg: 4. – Christina Wedenmark, BTJ- häftet

”Kommer garanterat att vinna en plats i ditt hjärta.” – BOOKS+PUBLISHING

OM FÖRFATTAREN

Katrina Nannestad är en prisbelönt och hyllad australisk författare. Vi var vargar är hennes första bok på svenska. I Australien har den belönats med och nominerats till en lång rad priser.

För intervjuförfrågningar kontakta:
Sarah Wallskog Lindvall, PR & Marknadschef

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

För recensionsexemplar:

press@harpercollins.se

Relaterade bilder