Världskontrakt klart! Succéboken Hälsorevolutionen av Maria Borelius släpps i USA, England, Italien och Norge

Pressmeddelande

HarperCollins har skrivit världskontrakt med den svenska författaren Maria Borelius, vars bok Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil, nu har sålt närmare 50 000 exemplar bara i Sverige.

Hälsorevolutionen släpptes i Sverige i januari, i Danmark i april och i Finland förra veckan. Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och författare, har aldrig tidigare fått ett sådant massivt gensvar för en bok.

  • - Det är fantastiskt med läsarnas engagemang, och hur många som använder boken som inspiration för att förändra sina liv och leva starkare, gladare och med färre småkrämpor. Den verkar spridas från läsare till läsare och jag har aldrig varit med om liknande, säger Maria Borelius.

Hälsorevolutionens unika mix blandar banbrytande internationell forskning med Maria Borelius egna personliga resa, allt för att inspirera läsaren att leva ett hälsosamt och antiinflammatoriskt liv. Boken kommer nu bli tillgänglig för läsare världen över tack vare ett världsavtal med HarperCollins Nordic och HarperCollins Publishers, världens näst största bokförlag.

Världsrättigheterna såldes av Rita Karlsson på Kontext Agency i Stockholm. Detta är första gången en svensk författare, ursprungligen publicerad av HarperCollins Nordic, blir publicerad med hjälp av det globala nätverket HarperCollins Publishers, bland annat på engelska marknader som USA och Storbritannien.

  • - Jag är oerhört stolt och glad. Tack vare så hårt arbete från både vår författare Maria Borelius, teamet bakom boken på förlaget HarperCollins Nordic och vårt internationella superteam kan denna viktiga bok spridas. Hälsorevolutionen är en vetenskaplig bladvändare. Banbrytande läsning! Jag är övertygad om att boken kommer att hitta många läsare världen över, säger Carina Nunstedt, förläggare och förlagschef på HarperCollins Nordic.

Hälsorevolutionen släpptes i Danmark i april 2018, och i Finland september 2018. Under 2019 kommer boken ut i USA på förlaget HarperDesign (juni), i Storbritannien på det Harper-ägda förlaget HQ (juni), i Norge (augusti) och i Italien (september). Rättigheterna för övriga språk är representerade av Lucy Vanderbilt på HarperCollins dotterbolag i Storbritannien.

OM BOKEN

Maria Borelius var 52 år när hon började känna sig gammal och sliten, med ryggont och klimakteriebesvär och en gnagande känsla av att livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång undersökande resa där hon upptäckte en helt ny livsstil – den antiinflammatoriska. Hon började gräva och pussla ihop ny kunskap och reste världen över - till Toronto, Kalifornien, Indien, Lund och Stockholm ­–för att träffa ledande forskare, gurus och fitnesspecialister på den vetenskapliga frontlinjen.

Snart växte en helhet fram. Det handlar om mat och träning men också om förundran och skönhet, naturen, solnedgångar, Sjundedagsaventisternas långlevnadsfilosofi, blå zoner och 2000 år gamla indiska hälsokurer. Det bästa från alla världar.

Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk – men också göra dig mer harmonisk och lycklig. Boken är lika spännande som användbar, med massor av aha-upplevelser, en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv. Hon bor i London med sin man och har fyra barn.

OM FÖRFATTAREN

Maria Borelius är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet NOVA, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International.

Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien med sin man och har fyra barn.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall:press@harpercollins.se

Telefon: 08-505 511 32