Tredje delen om Theodosia och hennes äventyr – en riktig slukarserie för alla som gillar Harry Potter, LasseMaja och Indiana Jones!

Nyheter

9789180722155.jpg

Theodosia är en rolig, smart, bitsk och charmig hjältinna vars äventyr vi får följa i en serie om fyra kritikerrosade böcker. En riktig fullträff för alla barn som fascineras av historia och mystik.

Det är inte alltid så roligt att vara bra på det här med svart magi. Om och om igen leder Theodosias förmågor till att hon hamnar i knipa. Denna gång drar Klåfingrige Will med henne på en trolleriföreställning med magikern Awi Bubu, och Theodosia märker genast att det är något fuffens på gång.

Samtidigt händer det saker på Museet för legender och fornminnen. Theos bror Henry har kommit hem på skollov och gör en oväntad upptäckt på museet – ett eftersökt föremål som har jagats av alkemister i århundraden. Snart är varenda skummis i London på väg dit för att lägga vantarna på det.

”Det är en fröjd att följa med skärpta, charmiga Theo, som är ödmjuk, kompetent, har stora kunskaper om egyptologi och både kan upptäcka och avlägsna förbannelser. Språket har en lillgammal ton över sig och Theo berättar med glimten i ögat. Helhetsbetyg: 5” – Jeanette Palm, BTJ-häftet

”Det här är ett spännande historiskt äventyr med högt tempo där handlingen fortsatt kretsar kring egyptisk arkeologi. Charmiga och kvicktänkta Theos humoristiska berättarröst ger läsaren stor behållning. Helhetsbetyg: 4” – Jeanette Palm, BTJ-häftet, om Theodosia och Osiris stav

”Denna välskrivna äventyrsberättelse är given för alla Harry Potter-fans. Det är fantasy och egyptisk arkeologi i kombination med högt tempo, trovärdig historisk miljö med intressanta tidsmarkörer. (...) Spänning från första sidan med rapp, underhållande ton av den hjärtevinnande berättaren Theo. Helhetsbetyg: 5” – Jeanette Palm, BTJ-häftet, om Theodosia och Egyptens hjärta

Releasedatum 2023-11-16

OM FÖRFATTAREN

R.L. LaFevers, som egentligen heter Robin Lorraine, är en amerikansk barn- och ungdomsboksförfattare som skrivit ett tiotal böcker och belönats med en lång rad priser och nomineringar.

För mer information, kontakta:

PR & Marknadschef: Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder