Travtränaren och Tv-personligheten Stefan Hultman släpper bok om sitt liv

Nyheter

foto-stefan-hultman.jpg

Under nästan två decennier var Stefan Hultman en av Sveriges ledande travtränare, med vinster i både Elitloppet och Grand Prix d’Amérique. Nu skriver han sin biografi med medförfattaren Henrik Ingvarsson. 

Redan i 7-årsåldern väcktes Stefans travintresse genom pappa Ove och som 25-åring fick han sin egen proffslicens. För den stora massan är kanske hans seger med stjärnhästen Maharajah i Prix d’Amérique 2014 mest känd, men han är också en omtyckt travexpert i TV och en ambassadör för svensk travsport.

”Jag har haft en väldigt brokig karriär, och ett lika brokigt liv. Men jag har samtidigt visat att allting går, bara man inte ger upp. Jag har varit nere i källaren, såväl bokstavligt som bildligt, bott i torp utan vatten, sovit på höbalar under bar himmel, och tagit mig tillbaka. Flera gånger dessutom, för att till sist nå mina mål. Det och mycket annat, vägen har verkligen kostat på, vill jag dela med mig av i en ärlig och naken skildring i den här boken”, säger Stefan Hultman.

Biografin kommer täcka de enorma framgångar Stefan haft inom travvärlden, men även de motgångar som kantat livet, inte minst när han drabbades av den autoimmuna muskelsjukdomen Myastenia gravis som gjorde att han fick börja om från noll. Han kunde inte gå, inte höra, inte ta hand om sig själv, men där och då satte han upp fem mål, varav det sista var att kunna köra häst själv igen. Det målet klarade han 2021.

”Stefan Hultman är en legend inom travsporten, känd som den känslosamma travtränaren, och han har verkligen levt ett liv som innehåller allt. Stor framgång, hårt slit, motgångar, revanschlust och enormt mycket kärlek – till hästarna, sporten och människorna omkring honom. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och ge ut Stefans biografi,” säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef HarperCollins Nordic.

Utgivning är planerad till våren 2024.

För mer information kontakta  PR & marknadschef: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder