Succéförfattaren Heléne Holmström skriver treboksavtal med HarperCollins

Nyheter

helene_holmstrom_foto-anna-tarnhuvud-2.jpg

Foto: Anna Tärnhuvud

Heléne Holmström skriver smart och nutida romance av högsta kvalitet och blir ett starkt tillskott till HarperCollins romance- och feelgoodutgivning. Temat för hennes nya romanserie är kvinnor i media, hur kvinnor framställs och hur världen vi lever i alltid tycks gynna männen mer än kvinnorna. Läsaren får kliva in bakom kulisserna på den fiktiva kanalen TV24 och lära känna de som arbetar där, deras drömmar, ambitioner och relationer. Första delen i serien kom ut i november 2021 och heter Eld, snö och stjärnor.

”HarperCollins har gett mig några av mina första, stora läsupplevelser när jag plockade böcker ur min mormors bokhylla i smyg. Det är tack vare det här förlaget jag själv började skriva kärleksromaner och det är en ynnest att nu få tillhöra samma internationella förlagsfamilj som Joyce Carol Oates, Mhairi McFarlane och flera av mina andra litterära förebilder,” säger Heléne Holmström.

”Heléne är utan tvekan vår nya romancedrottning, som med bara fyra böcker etablerat sig och älskas av läsarna. Heléne är en skicklig berättare och skriver fantastiskt bra. Jag ser så mycket fram emot vårt samarbete,” säger Helénes förläggare Amanda Bértolo Alderin.

Judith Toth, Helénes litterära agent på Nordin Agency, är stolt och glad över värvningen:

”Heléne har en förmåga att blanda romantik och samhällskritik som få svenska författare kan tävla med. Det tydliga feministiska anslaget i hennes romaner har gett henne stora framgångar även i Tyskland och Danmark, och det internationella intresset för serien om TV24 är stort.”

OM FÖRFATTAREN

Heléne Holmström debuterade med Falla fritt 2019 och följande delar i den uppskattade trilogin heter Sikta högt och Satsa allt. I november 2021 släpptes Eld, snö och stjärnor, första delen i den fristående TV24-serien som nu kommer ges ut av HarperCollins. Heléne Holmström är författare och jurist. Hon har ett stort intresse för mat och vin, och varvar just nu författarskapet med att läsa till sommelier.  

För mer information kontakta PR & Marketing manager: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder