Succéboken HÄLSOREVOLUTIONEN – nu över 100 000 sålda ex bara i Sverige!

Pressmeddelande

När boken Hälsorevolutionen, av författaren och vetenskapsjournalisten Maria Borelius, släpptes i januari 2018 blev den en omedelbar succé och har sedan dess legat stadigt på topplistorna. Under hösten samma år skrevs världskontrakt för boken och Maria Borelius blev utsedd till Årets Hälsohjälte. Lagom till årets bokmässa har Hälsorevolutionen nått milstolpen 100 000 sålda exemplar.

- Jag tänkte att jag skriver den här boken för mig och hunden, det var liksom bara en historia som behövde berättas. Men jag hade aldrig väntat mig att det skulle bli så många som blivit inspirerade och engagerade i den hälsorevolution som pågår nu. Inte bara i Sverige, utan också i många andra länder. Jag är tacksam för de många läsare som ger mig sitt förtroende och som jag får glädjen att kommunicera med. De berättar om hur de mår bättre, känner sig starkare och mer balanserade. Det är fantastiskt kul att höra, säger Maria.

I helgen gästar hon årets bokmässa i Göteborg och har flera stora, publika framträdanden. Bland annat står hon på kockscenen på lördag kl. 14:30 och lagar mat ur nya boken Bliss samt intervjuas på den stora livsstilsscenen på söndag kl. 12:00.

Hälsorevolutionens unika mix blandar banbrytande internationell forskning med Maria Borelius personliga resa, allt för att inspirera läsaren att leva ett hälsosamt och antiinflammatoriskt liv. Boken är även en framgång även utanför Sverige och har hittills kommit ut i USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Polen, Danmark, Finland och Norge, och i oktober ges den ut av HarperCollins i Italien. Uppföljaren Bliss som släpptes i april 2019 är den fristående, mer fördjupande, fortsättningen. Maria undersöker ny forskning, och testar allt på sig själv. Boken bjuder också frontlinjeforskning om hur inflammationer påverkar både livslängd och depressioner, men är full med humoristiska vardagsinsikter, recept och program som är lätta att följa för att få en antiinflammatorisk livsstil.

OM FÖRFATTAREN

Maria Borelius är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet NOVA, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon är ambassadör för Psykiatrifonden som stödjer forskning om mental hälsa.

Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227