Succéboken HÄLSOREVOLUTIONEN fortsätter, nu släpps Maria Borelius fristående uppföljare BLISS!

Nyheter

Hälsorevolutionen kom ut i januari 2018 och blev en omedelbar bästsäljare med över 75 000 sålda exemplar. Nu fortsätter Maria Borelius sin personliga resa och kunskapsjakt i fristående uppföljaren Bliss.

Bliss tar vid där Hälsorevolutionen slutade. Maria undersöker ny forskning, och testar allt på sig själv. Dessutom innehåller boken 50 antiinflammatoriska recept, träningstips, kom-igång-råd, ett smart veckoschema, knepen för resor, fester samt familjeliv och mycket mer. Boken bjuder också frontlinjeforskning om hur inflammationer påverkar både livslängd och depressioner, men är full med humoristiska vardagsinsikter. Maria fortsätter dela med sig av sina bästa knep, egna misslyckanden och utmaningarna i att få den antiinflammatoriska livsstilen att fungera i ett vanligt liv med familj, arbete och många krav.

OM BLISS

”Jag åker på ett bakslag med akut ryggont efter fel mat, för mycket vin, stress och tuffa möten. Det känns viktigt att dela med mig av mitt eget liv, både de goda och de motiga dagarna. Dialogen med läsarna är fantastisk och den antiinflammatoriska livsstilen har blivit en positiv rörelse” berättar Maria.

Maria sporras att borra vidare för att förstå vad en antiinflammatorisk livsstil kan åstadkomma i djupet av vårt innersta, och hon upptäcker nya vägar i forskningens framkant. Resan tar henne till en tystnadsretreat i Wales, till den japanska ön Okinawa där kvinnorna lever längst i världen, och till en prisbelönt pinot noir-odlare i Kalifornien. Hon möter också professorn som hittat nya svar om det inflammerade sinnet, genforskaren som tittar hur motion kan ändra arvsmassan och en brittisk psykiater som lär oss att lugna vår inre schimpans för att nå hela vägen.

Recensionsdatum: 2019-04-11

OM FÖRFATTAREN

Maria Borelius är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet NOVA, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon är ambassadör för Psykiatrifonden, som stödjer forskning om mental hälsa. Hälsorevolutionen kom ut i januari 2018.

Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

OM HARPERCOLLINS NORDIC

HarperCollins Nordic är ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. Med ca 40 anställda på huvudkontoret i Stockholm och i våra nordiska grannländer publicerar HarperCollins Nordic över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska. Vi ger ut tryckta böcker, e-böcker och ljudböcker under våra imprints HarperCollins och Harlequin. Böckerna finns till försäljning i bokhandel, via bokklubbar, på massmarknad och på vår egen hemsida harpercollins.se

Bland de svenska författare som HarperCollins ger ut märks bland annat Emelie Schepp, Maria Borelius, Jöns Hellsing, Maria Sveland, Agneta Sjödin, Jessica Frej och Frida Boisen med flera.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227