Storfilmen Heat från 1995 får uppföljare i bokform och är filmskaparen Michael Manns debut som spänningsförfattare

Nyheter

1700663375.jpg

Heat från 1995 med Robert De Niro, Al Pacino och Val Kilmer i huvudrollerna blev en omedelbar succé och är filmen då De Niro och Pacino för första gången möttes på vita duken i en gemensam scen. Nu kommer fortsättningen i boken Heat 2 som tar vid där filmen slutar.

OM BOKEN

Dagen efter uppgörelsen i filmen Heat, gömmer sig Chris (Val Kilmer) i Koreatown. Skadad och desperat försöker han komma ut från Los Angeles medan han är jagad av LAPD-polisen Vincent Hanna (Al Pacino). Några timmar tidigare dödade Vincent Chris vapenbroder Neil (Robert De Niro) under en skottlossning på LAX:s startbanor. Nu är Vincent beslutsam att döda Chris, den sista överlevande i Neils gäng.

1988, sju år tidigare, styr Chris och Neil droghandeln från västkusten ner till mexikanska gränsen och sedan in i Chicago. Våghalsade och drivna drar de in tonvis med pengar och lever livets glada dagar. Kokainstinna Chicagomordutredaren Vincent – en man med sitt eget mörka förflutna – bestämmer sig för att ensam jaga dessa män när deras våldsvåg har gått för långt.

“Välplanerad, hårdkokt och filmisk.” Esquire

Releasedatum 2023-12-05

OM FÖRFATTAREN

Michael Mann är en av världens främste filmskapare, som här debuterar som spänningsförfattare. Fyrfaldigt Oscarsnominerad för filmer som Den siste mohikanen, The Insider, Ali och Collateral.

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst