Skådespelerskan Ewa Fröling skriver personlig bok om cancerresan som förändrade hennes liv – Moder Liv utkommer hösten 2020 på HarperCollins

Pressmeddelande

Ewa Fröling är en av Sveriges mest hyllade och välkända skådespelare. Hon har skrivit i hela sitt liv, bland annat många ”Tankar för dagen” i P1, som väckt mycket känslor. Nu kommer boken Moder Liv om cancerresan som ställde allt på sin spets.

Boken som är planerad att utkomma hösten 2020 är en högst personlig bok om en cancerresa som började 15 april 2016 och med återblickar på ett storslaget liv, nutidshändelser, möten, stora känslor och många funderingar.

- Efter den här resan har jag varit tvungen att skrapa ihop mig själv. Skrivandet blev ett verktyg. Jag började forska i det jag varit med om. Mina texter har formats till en berättelse som är skör, arg och stark på samma gång. Jag hoppas att boken ska kunna stärka andra kvinnor i samma situation, säger Ewa Fröling.

Både Céline Hamilton, förläggare och Carina Nunstedt, förlagschef ser mycket fram emot att få ge ut boken:

- Vi är helt tagna av våra inledande möten med Ewa och omåttligt stolta över att ge ut hennes vackra starka bok.

OM FÖRFATTAREN

Ewa Fröling är en av Sveriges allra största skådespelerskor med en gedigen och bred karriär bakom sig. En av hennes mest kända roller på bioduken är i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander som gjorde ett stort avtryck även internationellt. Hon har medverkat i över 50 filmer. Detta blir hennes första bok.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall

PR & Marketing manager

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227