Sista och fristående delen i Hope Island-trilogin är här! Havets drottning av Jöns Hellsing bjuder på en storslagen avslutning.

Nyheter

Havets drottning är sista delen i Jöns Hellsings omtyckta trilogi – en dramatisk berättelse om frihetskamp i den skotska övärlden, med saltstänkta miljöer och charmiga karaktärer.

Den hårt pressade lord Winsley vägrar att släppa taget om familjens skotska ö. Men när han i hemlighet erbjuds en stor summa pengar för en havsvik på västkusten kan han inte säga nej. Försvarsministeriet ska bygga en hamn och öborna gläds åt jobb och pengar som strömmar in – tills det avslöjas att sprängningarna under lunnefåglarnas berg ska göra plats för kärnvapenubåtar. Det blir droppen för skaldjurskrögaren Heather MacDonald som inte vill servera radioaktiv hummer till gästerna. Hon samlar därför ön i ett uppror som tar lorden och politikerna i London med storm.

”Wow, vilken läsupplevelse! En härlig berättelse.”

– The book journey om Händig man sökes

”En fantastiskt rolig och underhållande debutroman.”

– Nextory om Händig man sökes

”Mycket välskriven, spännande och berörande.”

– Bra böcker books om Halvvägs till himlen

”En vindlande historia som är allt annat än förutsägbar.”

– Boktyckaren om Halvvägs till himlen

OM FÖRFATTAREN

Tjugoåtta år gammal följde Jöns Hellsing med sin pappa Lennart till familjens ärvda egendom i skotska övärlden. Längst ut på Islay, vid vägs ände mot havet, mötte han en saltstänkt avkrok som han genast tog till sitt hjärta. Idag är byn Portnahaven en naturlig del av Jöns liv. Under sina besök bor han i en kustbevakningsstation som han renoverat, ett arbete som lagt grunden till hans debutroman Händig man sökes och resten av Hope Island-trilogin. Jöns arbetar som copywriter och bor med sina söner på Lidingö utanför Stockholm.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall, PR & Marketing manager

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705-690227