Serien ”Den magiska bokhandeln” har tagit alla med storm. Nu kommer äntligen andra delen på svenska!

Nyheter

Brittiska Anna James har hyllats för sin serie om Tilly som kan resa i böckernas värld. Debuten kallades bland annat förtrollande, förtjusande och ”ljuvlig läsning för alla som tycker om äventyr, magi och Harry Potter”.

OM BOKEN:

Tilly Blad är bokvandrare. Hon kan resa in i böcker och prata med karaktärerna hon möter där – precis som alla andra i hennes familj. I den första boken, Tilly och bokvandrarna, använde hon sina nyfunna förmågor för att lösa mysteriet med sin försvunna mamma. Slutet gott, allting gott. Men nu sätts hon på prov igen ...

Bokvandrarnas hemliga bibliotek, Underbiblioteket, har tagits över av en grupp som vill hindra människor från att bokvandra. Samtidigt läcker det magi från sagornas värld, vilket orsakar fullkomlig kalabalik. När Tilly och hennes vän Oscar reser till Paris hamnar de av en slump på det franska Underbiblioteket. De upptäcker att bokkaraktärer har försvunnit, klassiska sagor blandats ihop och att mystiska hål i intrigerna dyker upp utan förvarning. Kan Tilly lista ut vad – eller vem – som orsakar kaoset, så att alla sagor får behålla sina lyckliga slut?

Recensionsdatum: 2021-06-11

Röster om Tilly och bokvandrarna:

”Det här är bland de mysigaste böcker jag har läst! (...) Jag kanske har vikt hundöron på varannan sida i den här boken, för det finns så mycket härligt och magiskt om det magiska med böcker som jag vill gå tillbaka till. (...) Funkar jättebra som högläsning för yngre barn, men funkar lika bra för äldre ungdomar och vuxna. Härlig bok att läsa tillsammans. Och läsa om och om igen!” – Paula Högström, bibliotekarie, i P4 Extra

”Förtjusande, ljuvlig läsning oavsett om du är 9 eller 49 år gammal.” – Belfast Telegraph

OM FÖRFATTAREN

Anna James är författare och journalist och bor i London. Hon har varit litterär redaktör på The Bookseller Magazine och brittiska Elle, och dessutom skrivit för tidningar som LA Times, Financial Times och The Independent. Hon debuterade som författare med serien om Tilly och har nominerats till en rad priser för sitt arbete.

För recensionsexemplar, mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder