Sara H. Olsson släpper mysdeckare med igenkänningskomik

Nyheter

9789150778281.jpg

Sara H. Olsson är bokförläggaren som började skriva, och som nu gör karriär som författare. Vem minns Anki Braun? är hennes första cosy crime. Med Backmansk humor levererar Sara H. Olsson en bok för alla som älskade En man som heter Ove.

”Den här boken var jätterolig att skriva. Dels fick jag jobba med något jag gjort förr och är bra på; igenkänningshumor och att utmana läsarens fördomar. Men jag fick också utmana mig själv genom att gå in i deckargenren och skildra en polisutredning. Resultatet blev bättre än jag kunnat förvänta mig!” - Sara H. Olsson

”Det här är en väldigt charmig, smart och rolig cosy crime! Sara har alltid fantastiska karaktärer och miljöer, och denna gång skriver hon dessutom med sådant driv att man knappt kan lägga ifrån sig boken.” - Maj Rytte Lindholm, förläggare

OM BOKEN

Solrosgatan har alltid varit i oklanderligt skick tack vare Anki Braun, Sommarängens självutnämnda ordningsman. Men när Ankis make blir sjuk och de tvingas flytta från sitt älskade kedjehus förändras allt. Grannarna, som känt sig tvungna att följa Ankis regler, får nu äntligen en chans att blomma ut.

Sommarängens nykomlingar, paret Perleman, planerar att bilda familj samtidigt som de jobbar hårt och renoverar sitt nyinköpta hus. Men deras framfart väcker snart känslor, inte bara hos grannarna utan kanske fram för allt hos husets förra ägare - Anki har nämligen väldigt svårt att hålla sig ifrån sitt gamla område.

När ett dödsfall plötsligt inträffar, och Anki dessutom synts till på platsen, tar polisen Christian Håkansson sig an utredningen. Men rör det sig om en olyckshändelse - eller ett mord? Och vem i Sommarängen har i så fall motiv att döda?

”En charmig mysdeckare med mycket igenkänningskomik.” Emmie Spånberger, BTJ-häftet

OM FÖRFATTAREN

Sara H. Olsson (f. 1979) är bokförläggaren som började skriva, och som nu gör karriär som författare. Hon har skrivit ett tiotal böcker som tagit läsarna med storm, och flera av dem har nominerats till priser. Sara har skrivit alltifrån lättsam feelgood till historiska romaner, och nu ger hon sig in i en ny genre med sin första cosy crime.

Relaterade bilder