Polisen och författaren Simon Häggström ger ut kriminalroman på HarperCollins Nordic

Pressmeddelande

Simon Häggström är kriminalinspektör i Nationella operativa avdelningens människohandelsgrupp. 2019 släpper han sin första roman baserad på verkliga händelser, planerad att bli första boken i en serie.

Simon Häggström har i 10 års tid arbetat som polis specialiserad på prostitution och människohandel. År 2016 debuterade han som författare med boken Skuggans Lag som fick stor uppmärksamhet i media, och år 2017 kom uppföljaren Nattstad. I nya boken, en kriminalroman, lämnar han faktagenren för att skriva fiktion. Nu får läsaren följa med in i en skuggvärld och möta poliser, hallickar och sexköpare samt också de som gör sitt bästa för att överleva i dessa miljöer. Berättelsen är en verklighetsnära skildring av de mörka sidor i samhället som vi många gånger väljer att blunda för men den handlar också om människans överväldigande förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden.

-Nu känns det naturligt att ta steget vidare ut i den skönlitterära världen. En av de saker jag saknat har varit att skriva långa, sammanhängande berättelser där man får lära känna personer på djupet. Att nu få möjligheten att debutera med min första kriminalroman känns därför otroligt roligt. Min förhoppning är att i mitt berättande inte bara förmedla en spännande historia utan också beröra läsaren på djupet.

-Jag är både stolt och glad över att nu få vara en del av HarperCollins Nordic. Det är ett av de största förlagen i världen med en imponerande organisation och deras verksamhet präglas av stora ambitioner, ett högt tempo och en tydlig målsättning, säger Simon Häggström

Céline Hamilton, förläggare HarperCollins Nordic:

Simon Häggströms berättelser från verkligheten är bland de mest spännande jag läst. Nu får vi möjlighet att fördjupa oss i den här dolda världen som ännu är outforskad i kriminalromansammanhang.

OM SIMON HÄGGSTRÖM

Simon Häggström är polis specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål vid Nationella operativa avdelningens människohandelsgrupp (tidigare Rikskriminalpolisen). Han utbildades vid Polishögskolan i Stockholm och arbetade därefter som narkotikapolis på Sergels torg. Sedan år 2009 har Simon arbetat med att gripa människohandlare, hallickar och sexköpare. Simon är också ett välkänt ansikte i den allmänna debatten och en flitigt anlitad föreläsare i ämnet prostitution och människohandel både i och utanför Sverige. År 2016 debuterade Simon som författare med boken Skuggans Lag och har sedan dess släppt uppföljaren Nattstad som utkom 2017.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

PR & Marknad: Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705690227

Förläggare: Céline Hamilton

Celine.hamilton@harpercollins.se

Telefon: 0707100494