Pernilla Ericson återvänder till HarperCollins med ny bok om Erlagruppen

Nyheter

pernilla-ericson-2-2.jpg

Pernilla Ericson debuterade med första delen om Erlagruppen i Spåren vi lämnar efter oss 2016. Idén till Erlagruppens första fall fick hon när hon efter en serie artiklar fick ta emot mängder av personliga berättelser om övergrepp. Den fristående uppföljaren Jag ska hitta dig kom 2017 och När du vänder dig om 2019 och böckerna har blivit kritikerrosade. Nu är det alltså återigen dags att få följa Liv Kaspi och utredningsteamet Erlagruppen.

– Jag hade lovat mig själv att inte skriva mer om utredningsteamet Erlagruppen, om jag inte fick en riktigt, riktigt bra idé. Det tog några år, men så fick jag den. Idén. Och när jag beskrev storyn för förläggare Céline Hamilton reste sig gåshud på hennes armar. Ett mycket bra tecken. Det känns så rätt att återvända till HarperCollins Nordic för att ta berättelsen om Erlagruppen vidare. Lite som att komma hem. Också att fortsätta samarbetet med HarperCollins i Finland och Danmark, dit nya boken är såld. Det här ska bli så roligt! säger Pernilla Ericson.

–  Pernilla Ericson är skicklig på att fånga hyperaktuella ämnen i sina spännande berättelser – och hon är en grym stilist! Jag är så glad över att vi ska jobba tillsammans igen! säger förläggare Céline Hamilton.

Titeln, som ännu så länge är hemlig, är planerad att ges ut våren 2023.

OM FÖRFATTAREN

Pernilla Ericson är journalist och bosatt i Stockholm. Hon har bland annat arbetat med produktioner för TV4 och arbetar nu som författare och är även krönikör på Aftonbladet med jämställdhet och klimat som fokusområden. Kommande boken om Erlagruppen blir hennes sjätte bok.

För mer information kontakta PR & Marketing manager: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst