Ny roman av Marie Sammeli om livsval, relationer och om att hitta hem i en småstad där ingen kan gömma sig.

Nyheter

marie-sammeli-slappa-taget.jpg

I Släppa taget? får vi möta Cecilia som är någonstans mitt i livet och tillbakaflyttad till Ljungstenar i Småland där hon växte upp. Sonen Anton är utflyttad, dottern Maja är tonårstrulig och maken Simon är strängt upptagen med VD jobbet. När livet plötsligt vänds upp och ner måste Cecilia stanna upp och fundera på om det kanske ändå är dags att släppa taget?

”Efter att ha skrivit fyra böcker i serien om Julia som utspelar sig i Kapstaden kändes det som att det var dags att prova något nytt och den här gången är handlingen förlagd till den fiktiva orten Ljungstenar. För mig är miljön nästan en egen karaktär. Platsen och allt runt omkring sätter stämningen för boken och personerna som befinner sig där. Idén till Släppa taget? fick jag när jag körde mellan Stockholm och Halmstad. Jag har kört den sträckan många gånger eftersom jag är uppväxt i Halmstad. På vägen passerar man flera småländska mindre samhällen och tanken slog mig hur det skulle kännas att flytta tillbaka till en mindre ort när man är mitt i livet? Om man börjar om där man en gång började.

Med Släppa taget? hoppas jag att både skapa eftertanke och igenkänning men framförallt ge läsaren en underhållande lässtund.” säger Marie Sammeli.

”Maries ton, underfundiga humor och blick för vardagslivets detaljer ger oss en varm och underhållande värld med hög igenkänningsfaktor att fly in i. Släppa taget? bjuder på ren läsglädje.”, säger Amanda Bértolo Alderin, förläggare på HarperCollins

Release 2024-04-30 och ljudboken som släpps simultant inläses av Cecilia Nilsson.

OM BOKEN

Cecilia är tillbaka i sin barndomsstad Ljungstenar där hon en gång var vacker, beundrad och populär. Simon och hon ska bli som nykära och prioritera varandra igen när barnen börjar lämnar boet, och äntligen ska hon ta sin arkitektkarriär till nya höjder. Men det blir inte som Cecilia tänkt sig. Hon har en naggande känsla av att hon blommade för tidigt, att hennes storhetstid var under tonåren, och Ljungstenar verkar inte vara redo för nytänkande arkitektur. Cecilias mamma vägrar bli sams med hennes syster och dottern Maja kommunicerar huvudsakligen med himlande ögon och djupa suckar. Och medan Cecilia tänder ljus och planerar för romantiska middagar verkar Simon ha tankarna på annat.

En dag vänds Cecilias liv plötsligt upp och ner och i en småstad går det inte att gömma sig. Är det kanske dags att släppa taget om det som varit och ge sig in i något nytt? 

OM FÖRFATTAREN

Marie Sammeli bor i Kapstaden sedan tio år tillbaka tillsammans med sin man och fyra barn. I familjen ingår även två hundar och en häst. Hon har en bakgrund inom marknadsföring, PR och reklam och är även grundare av barnföretaget Little Jalo. Hon har tidigare utkommit med fyra böcker i serien om Julia.

För intervjuförfrågningar, PR & Marknadschef Sarah W Lindvall, sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

Relaterade bilder