Ny isande kriminalroman av den isländska succéförfattaren Yrsa Sigurdardóttir – "Upprättelsen" släpps idag

Nyheter

Idag släpps Upprättelsen – en mörk, skrämmande och högaktuell kriminalroman om de sociala mediernas mörka baksida. Det är den tredje fristående boken i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja.

Yrsa Sigurdardóttirs kritikerrosade böcker har sålts i över 2 miljoner exemplar runt om i världen och översatts till fler än 30 språk. Den populära serien om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar har nått stora framgångar världen över. Nu kommer den kritikerrosade tredje delen, Upprättelsen.

”Upprättelsen når långt utanför själva berättelsens ramar och belyser sociala problem som måste hanteras omedelbart. Slutsats: En exceptionellt bra kriminalroman där språket, intrigen och karaktärerna tillsammans kommer att hålla läsaren vaken hela natten.” –  Frettabladid, Island

Om boken

En tonårsflicka misshandlas till döds – efter att hon tvingats be om förlåtelse i sociala medier. När nästa tonåring försvinner inser polisen att detta är ett fall utöver det vanliga.

Polisen Huldar är fortfarande utfryst av sina chefer och kollegor och får till en början inte ta del av utredningen. Av en slump dras han in och när man ska förhöra vännerna till den döda flickan ber han återigen barnpsykologen Freyja om hjälp. Det visar sig snart att offret, Stella, var allt annat än en ängel. Men vem hatade henne tillräckligt mycket för att ta hennes liv?

När ytterligare en tonåring försvinner och nya inlägg dyker upp i sociala medier börjar alltmer peka mot att motivet handlar om mobbning.

Röster om Upprättelsen och Yrsa Sigurdardóttir

”Sigurdardóttir riktar strålkastarna mot problemet med mobbning och tar upp ämnen som ensamhet, självmord, terapi och bristande prevention, i denna utmärkta, mörka thriller …”
 – Library Journal

”En rå, hårdkokt roman om ett ohyggligt socialt fenomen …”
 – Sunday Times

”Islands deckardrottning. Sigurdardóttirs berättelse om den mörka baksidan av skolans värld och sociala medier är lika grym som gripande.”
 – Heat Magazine

Sigurdardóttir, en av Islands främsta författare, väver samman en gastkramande berättelse (…) Om du inte redan har upptäckt hennes böcker, är det med den här du ska börja.”
 – The Globe and Mail

”Den här hjärtskärande berättelsen förtjänar att läsas av många.”
– Publishers Weekly

”Mycket skickligt konstruerad, med en lysande intrig där alla trådar binds ihop på slutet. (…) gripande och på samma gång en vädjan om krafttag mot mobbning.”
– Morgunbladid, Island

Om författaren 

Yrsa Sigurdardóttir är född 1963 på Island. Hon debuterade 2005 och hennes böcker har hittills sålts i 2 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet, första boken om Huldar och Freyja, tilldelades Sigurdardóttir The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerades till Glasnyckeln. Även andra och tredje delen, Straffet och Upprättelsen har nominerats till en rad utmärkelser.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060

 

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst