Ny hyllad roman av Pam Jenoff ute nu! PARIS FÖRSVUNNA DÖTTRAR – inspirerad av verkliga händelser

Nyheter

Paris försvinna döttrar är en berättelse om systerskap, mod och förräderi av Pam Jenoff, succéförfattaren till Cirkusflickan.  Det är en gripande historisk roman med starka kvinnliga karaktärer om de okända kvinnorna som hjälpte de allierade att vinna andra världskriget. Boken är inspirerad av verkliga händelser.

Boken har hyllats i media, blivit utvald till Best Book Club Book 2019 av Cosmopolitan och klättrade snabbt till toppen på New York Times bästsäljarlista.

Om Paris försvunna döttrar

De sa att kvinnor inte kunde bli spioner. De hade fel.

Manhattan 1946. En morgon på väg till jobbet hittar Grace Healy en övergiven resväska på Grand Central Terminal. För nyfiken för att stå emot öppnar hon väskan och hittar tolv fotografier av olika kvinnor. Det visar sig att väskan har tillhört en kvinna vid namn Eleanor Triggs, ledare för ett kvinnligt spionnätverk under andra världskriget. Tolv av de kvinnor som sändes ut på uppdrag runtom i Europa återkom aldrig och deras öden förblev okända.

Fast besluten att ta reda på vad som hänt kvinnorna börjar Grace göra hemliga efterforskningar och det visar sig snart att hon står inför en minst sagt häpnadsväckande historia.

Paris försvunna döttrar är inspirerad av de verkliga hjälteinsatser som utfördes av kvinnor under andra världskriget. Det är en roman om ofattbart mod, systerskap och förmågan att överleva även de värsta tänkbara förhållanden

Röster om boken

”En gripande berättelse, full av tilltalande karaktärer, intriger, spänning och romantik.”
Publishers Weekly

”Pam Jenoffs grundliga research och fantastiska historiska världsbeskrivningar gör hennes böcker till ett måste.”
Kate Quinn, författare till Kodnamn Alice

”En mänsklig historia, insiktsfullt skriven och med ett tydligt driv”. Betyg 5 av 5
BTJ-häftet nr 22, 2019. Lektör Annette Larsson

”En storslagen roman om ordinära kvinnor som genomför extraordinära handlingar ... Det finns historier som är omöjliga att få ur huvudet när du slutat läsa. Pam Jenoffs Paris försvunna döttrar är en av dem.”
Hypable

”Jenoff bjuder på en levande och övertygande detaljrikedom och hennes djupgående research imponerar.” 
Fiction writers review

”En av de tio bästa böckerna 2019.”
Glamour

[Pam Jenoff] levererar riktig girl power med berättelsen om modiga kvinnor under kriget.” 
Cosmopolitan

”Jenoff blåser liv berättelsen om det hängivna ’Band of Sisters’ som uppvisade gränslöst mod när de ställdes inför fruktansvärda omständigheter, och skapar en fängslande och spännande läsning.”
Kirkus review


Om författaren

Pam Jenoff är författare och jurist. Hon har tidigare arbetat med säkerhetsfrågor på Pentagon och som diplomat i Krakow. Det var åren i Europa som väckte hennes intresse för andra världskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes föregående roman, Cirkusflickan, klättrade rakt in på New York Times bästsäljarlista.

För mer information och recensionsexemplar kontakta:

Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
Natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060