Ny galet rolig barnboksserie – första delen ”Min galna mormor: Gammal men inte klok” släpps idag på Världsbokdagen

Nyheter

Min galna mormor: Gammal men inte klok är första delen i en hyllad brittisk serie med skruvad humor och underbara illustrationer. Humoristiskt och charmigt om relationen mellan ett barn och hennes mormor, är det en perfekt högläsningsbok för läsare från 6 år – och deras familjer. Boken släpps idag på Världsbokdagen, den 23 april.

Junis mormor är inte som vilken mormor som helst. Hon tar plats och njuter av livet! Ibland kan hon vara lite pinsam, men för det mesta är hon VÄLDIGT, VÄLDIGT rolig. Särskilt när hon drar med Juni i sina knasiga påhitt.

Författaren bakom serien, Sophy Henn är en brittisk illustratör och författare som skrivit en rad hyllade barnböcker och blivit utvald till Årets illustratör.

Mer om boken

Hej! Jag heter Juni och jag är 7 3/4 år. Min mormor är inte som alla andra. Det händer alltid saker när hon är med. Saker som ofta slutar med REJÄLT TRUBBEL. Min pappa säger att hon borde veta bättre. Men jag är glad att hon inte gör det.

Min galna mormor är en ljuvligt skruvad serie att läsa själv eller högt tillsammans med familjen, med färgsprakande bilder och härlig humor. Gammal men inte klok är den första delen.

Röster om Min galna mormor: Gammal men inte klok

”Underbart underhållande.” 
– Daily Mail

”En njutning från början till slut.” 
– Daily Express

”Ett sprudlande rabalder av klara färger och hysteriska skratt.” 
– The Book Trust

Om författaren

Sophy Henn är en brittisk illustratör och författare som skrivit en rad hyllade barnböcker. Debutboken Where bear? nominerades till AOI Illustration Awards 2014 och Waterstones Children’s Book Prize 2015. Samma år valdes Henn till årets illustratör på världsbokdagen. Gammal men inte klok är den första boken som översätts till svenska. Läs mer om Sophy Henn här.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:

Natalie Pettersson, PR - och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060

Relaterade bilder