Nu kommer sjunde och sista delen i hyllade serien om Dimön av Mariette Lindstein

Nyheter

9789150776041.jpg

Den 24 november kommer Skuggan av Dimön, den fristående och sista delen i Mariette Lindsteins populära serie om den karismatiska sektledaren Franz Oswald. Det är trovärdigt, kusligt och krypande om sektmentalitet och manipulation.

Böckerna om sekten på Dimön har hyllats och rönt stor uppmärksamhet internationellt, sålts i en miljon exemplar världen över och ska snart bli tv-serie. Skuggan av Dimön är den sjunde delen i serien och bygger på Mariette Lindsteins egna upplevelser inom den kontroversiella scientologirörelsen. Hon arbetade på alla nivåer i kyrkan i 25 års tid, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles.

OM BOKEN

Den före detta sektledaren Franz Oswald lever numer ett stillsamt liv på Dimön där han driver en retreat med naturvandringar, hälsokost, kallbad och inspirerande föredrag. Dessutom har han stadgat sig med en jämnårig kvinna. Ändå kan hans son, Thor, inte låta bli att undra om det bara är lugnet före stormen.

När Franz börjar bete sig underligt gör Thor efterforskningar i sin pappas förflutna och upptäcker att det finns en lucka på flera år i hans liv som han aldrig har pratat om. Alla spår leder till ett skånskt, dekadent gods - Glimmingeholm - där Franz vistades i sin ungdom. Det ryktas att där fanns en inre cirkel som hängav sig åt utsvävande fester och mystiska ritualer. Ju mer Thor frågar, desto mer undflyende beter sig Franz. Vad hände egentligen på Glimmingeholm för trettio år sedan som fick Franz att fly därifrån hals över huvud? Och varför är han så angelägen om att sanningen inte ska komma fram?

”Få författare kan så skickligt och nyanserat beskriva manipulerandet och förtrycket.” Tidningen Tara om Requiem på Dimön

”Mariette Lindstein skriver mycket initierat och fängslande.” Bohusläningen om Striden om Dimön

”Konstant krypande spänning som håller läsaren fast ända till slutet.” Göteborgs-Posten om Requiem på Dimön

Mariette Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. 2016 tilldelades Mariette Årets debutpris av deckarfestivalen Crimetime för Sekten på Dimön. Böckerna om sekten på Dimön bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad med sin man och deras tre gårdshundar. Mer info via Mariette Lindsteins hemsida: mariettelindstein.se

Relaterade bilder