Nu kommer Jakten på El Chapo på svenska – en av årets mest efterlängtade true crime-titlar

Nyheter

Nu kommer den sanna historien om hur världens mest jagade knarkkung togs till fånga. Jakten på El Chapo av Andrew Hogan & Douglas Century släpps imorgon och är en unik skildring av drogkriget i Mexiko för alla fans av Narcos och The Wire. Det är en nervkittlande thriller som skildrar polisjakten på knarkkungen inifrån – steg för steg.

OM BOKEN

Den federala narkotikapolisen Andrew Hogan var helt nyutbildad när han fick i uppdrag att infiltrera knarkkartellen Sinaloa. Ovetande kom han en av världens mest jagade män på spåren – den ökända knarkkungen Joaquín Archivaldo Guzmán-Loera, ledare för Sinaloakartellen och mer känd som El Chapo. Sex år senare blev Hogan chef för DEA:s insats mot Sinaloa i Mexico City och en av historiens farligaste och mest komplicerade utredningar tog sin början. En nervkittlande thriller direkt ur verkligheten, där läsaren steg för steg får följa den åtta år långa jakten på el Chapo – från infiltrationen av kartellens innersta kretsar, via det högteknologiska underrättelsearbetet, till den desperata kampen mot klockan då knarkkungen till sist kunde gripas.

Recensionsdag: 11 oktober

OM FÖRFATTARNA

Andrew Hogan är en före detta federal polis från Kansas som 2016 började infiltrera den mexikanska Sinaloakartellen. År 2012 utsågs han till chef för narkotikapolisens insats mot kartellen och blev den som till slut grep El Chapo Guzmán den ökände knarkkungen och multimiljardären som gäckat polisen i många år. 

Douglas Century har skrivit och varit medförfattare till en lång rad bästsäljande böcker inom genren true crime.

För mer information och intervjuförfrågningar:
Natalie Pettersson, press: natalie.pettersson@harpercollins.se, 076 867 10 60