Nu kommer feelgood-debuten som gav sportjournalisten från Stockholm världskontrakt! "En dag, Jennifer" av Risto Pakarinen släpps den 19 september

Pressmeddelande

En dag, Jennifer är sverigefinska sportjournalisten Risto Pakarinens romandebut. Det är en romantisk och humoristisk berättelse om en man i full livskris. Risto Pakarinen fick ett världskontrakt redan innan boken släpps i Sverige, och den är hittills utgiven i Kanada med Tyskland näst på tur. Den 19 september kommer En dag, Jennifer äntligen ut på svenska.

En dag, Jennifer handlar om att drömma sig tillbaka till den tid då livet var som ljusast, vakna upp, och slutligen finna sig själv. Med hög igenkänning, populärkulturella referenser och skön 1980-talsnostalgi för den här romantiska debuten tankarna till Nick Hornby och David Nicholls. Idén till boken tar avstamp i något så ordinärt som en låtlista, och utspelar sig i författarens hemstad Helsingfors.

– Boken handlar ju om en man som vill resa tillbaka i tiden och det finns kanske ingen snabbare tidsmaskin än musik. Alla har minnen runt när en viss låt spelades… och vad som hände sen. Nu råkar musiken i den här boken vara den bästa sortens musik, nämligen musik från 80-talet. 

– Det är oerhört spännande att En dag, Jennifer getts ut i andra delar av världen men hjärtat klappar lite extra nu när den kommer ut här hemma, säger Risto Pakarinen

– Äntligen en exceptionellt rolig och originell berättelse om en man i full livskris på jakt efter kärleken. Den här boken kommer nå många läsare! säger Céline Hamilton, förläggare på HarperCollins Nordic.

Om boken

Tänk om enda vägen framåt är att resa tillbaka?

Peter sitter fast. Hans karriär står still, vännerna träffar han bara på Facebook och hans romantiska liv har nått sitt bäst före-datum. Men efter att en kväll ha tittat på Tillbaka till framtiden får han en idé – han ska resa tillbaka till den tid då hela livet låg öppet framför honom. Då hans enda bekymmer var vilka stentvättade jeans han skulle ta på sig och vilken tjej som satt bredvid honom på engelskalektionen. Tillbaka till 1986.

Sagt och gjort. Han stänger av sin mobil och flyttar in i sitt gamla pojkrum. Han låter håret växa och hänger sig helt åt sitt projekt, som egentligen har ett enda mål: Att få en andra chans med hans första stora kärlek, Jennifer. Men tidsresor har sina komplikationer. Särskilt när alla andra runt omkring honom befinner sig i nuet.

En dag, Jennifer är en romantisk berättelse om en mans livskris, om jakten på lycka och att slutligen hitta sig själv.

Om författaren

Risto Pakarinen är född och uppvuxen i Finland men bor med sin familj i Stockholm sedan 20 år. Han har ett förflutet som frilansande sportjournalist och har skrivit flera fackböcker. Med En dag, Jennifer gör han debut som romanförfattare.Se mer information om författaren här: ristopakarinen.com

Recensionsdag:19 september, 2019

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, Pr- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
076 867 10 60