Nu kommer andra delen i serien Eldfödd – en magisk bokserie för alla som älskar storslagna äventyr och fartfylld fantasy!

Nyheter

9789150778267.jpg

Första delen i serien om den bitska och karismatiska flickan Tolv kritikerrosades när den kom förra året. Tolv och den frusna skogen prisades för sin mix av äventyr, magi och humor och har en stämning som jämförts med J.K. Rowling.

OM BOKEN

Tolv är tillbaka och ger sig ut på ännu ett äventyr i Ember, riket fullt av monster. Hon är nu en fullfjädrad jägare och har ett nytt namn som speglar hennes krafter – Fenix.

En ny fara hotar därute. Något hemskt är på väg att hända i häxornas frostpalats, och Fenix eld kan vara det enda som kan stoppa det. Så hon och hennes vänner reser med häxorna till palatset, där de snart hamnar öga mot öga med varelser de aldrig tidigare mött. Samtidigt växer det underliga mörkret i Frostpalatset sig starkare för var dag och Fenix måste lära sig att hantera sina krafter för att stoppa det som hotar häxorna – och kanske hela Ember.

Fenix och Frostpalatset är den andra delen i serien Eldfödd och släpps 18 april.

”Sammanfattningsvis är Fenix och Frostpalatset en klart läsvärd fantasy som mestadels fängslar sin läsare. Helhetsbetyg: 4.” John Karlsson, BTJ-häftet 2023

Sagt om den första delen, Tolv och den frusna skogen:

”En gripande bok som pulserar av action och dramatik ...” Gullis lästips

”En bokserie som lovar gott. Förutom att det är spännande så är det välskrivet och viktiga ämnen tas upp.” John Karlsson, BTJ-häftet 2022

”Griper tag från första sidan ... en perfekt blandning av storslagna äventyr, andlös action och en kuslig, magisk stämning.” Jonathan Stroud, författare

”Bästa sortens fantasy för barn.” B.B. Alston, författare

OM FÖRFATTAREN

Aisling Fowler (född 1985) är en brittisk författare. Serien Eldfödd är hennes debut som barnboksförfattare. Innan hon skrev den läste hon bland annat biologi och jobbade som sjuksköterska.

Relaterade bilder