Mariette Lindsteins verklighetsbaserade sekt-thriller ”Striden om Dimön" – ute nu!

Nyheter

I dag släpps Striden om Dimön, den fristående femte delen i Mariette Lindsteins populära Dimön-serie om den karismatiska sektledaren Franz Oswald. Precis som tidigare böcker i serien är den inspirerad av författarens egna erfarenheter som sektmedlem.

Böckerna om sekten på Dimön har hyllats och rönt stor uppmärksamhet internationellt, sålts i en halv miljon exemplar världen över och ska snart bli teveserie. ”Striden om Dimön” bygger på Mariette Lindsteins egna upplevelser inom den kontroversiella scientologirörelsen, och handlar till stor del om svårigheterna med att lämna.

–  Boken är en spänningsroman om två psykopatiska sektledare i närkamp. Men den handlar också om att våga lämna. Inte bara en sekt, utan vilken ohälsosam relation som helst – ett förhållande, en arbetsplats, eller en familj, säger Mariette Lindstein

Om boken

Den unga journalisten Julia Frisk har precis återhämtat sig från ett dramatiskt jobbuppdrag på Dimön. Hon har lovat sig själv, och många andra, att aldrig träffa sektledaren Franz Oswald igen. Men så, på grund av ett olyckligt sammanträffade, får Julia och Franz en gemensam fiende. Samfundet kallar sig Ursprungsevangelisterna, ett religiöst brödraskap som använder ortodoxa, grymma metoder för att uppfostra sina döttrar. När Julia börjar gräva i dess förflutna öppnar hon ett ormbo av besatthet, svek och outsäglig ondska, och blir deras måltavla. För att gå till botten med Ursprungsevangelisterna behöver hon någon som förstår hur de tänker, någon lika samvetslös som dem. Men vågar Julia riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds spindelnät?

Om författaren

Mariette Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. 2016 tilldelades Mariette Årets debutpris av deckarfestivalen Crimetime för Sekten på Dimön. Böckerna om sekten på Dimön bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad med sin man och deras tre gårdshundar. Mer info via Mariette Lindsteins hemsida: mariettelindstein.se

Sagt om Mariette Lindsteins tidigare böcker i Dimön-serien

”Isande autentiskt” 
The Guardian

”Konstant krypande spänning som håller läsaren fast ända till slutet.”
Göteborgs-Posten, om Requiem på Dimön

”Få författare kan så skickligt och nyanserat beskriva manipulerandet och förtrycket.”
Tidningen Tara, om Requiem på Dimön

”Ett maktspel av sällan skådat slag.”
Hallandsposten, om Requiem på Dimön

”Rafflande. En proffsigt hopsnickrad thriller. Nagelbitning garanteras.”
Aftonbladet

”En bladvändare!” 
Go’kväll, om sekten på Dimön

”Mariette Lindstein gör hela sektproblematiken skrämmande allmängiltig.”
Lotta Olsson, DN

”En välskriven berättelse om hur det mänskliga psyket fungerar, och en bok som dessutom sticker ut i den breda floden av spänningslitteratur.”
Johannas deckarhörna

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst