Läsarnas favorit Emelie Schepp är tillbaka med NIO LIV - den sjätte efterlängtade boken om åklagare Jana Berzelius

Pressmeddelande

Idag presenteras omslag och titel på kriminalförfattaren Emelie Schepps sjätte bok om åklagaren Jana Berzelius. NIO LIV släpps den 5 november och handlar om våld och gängkriminalitet, och om de krafter som kan ta över när det finns något att skydda till varje pris.

Emelie Schepp har tidigare släppt fem böcker om åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. Den populära serien har sålt i två miljoner exemplar och den senaste boken, Broder Jakob, utsågs till Årets Deckare av Adlibris 2019 samt hyllades av kritiker och läsare.

OM NIO LIV

En tidig aprilmorgon sprids en film på en ung man på Youtube. Han är misshandlad och har en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig verkligen om samma gärningsperson?

Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något. När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare har det alltid varit hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp med att dölja den.

Från och med idag kan Nio Liv förhandsbokas, signerad till specialpris på adlibris.com


RÖSTER OM EMELIE SCHEPPS BÖCKER

”Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ...”
GÖTEBORGS-POSTEN

”En av de bästa deckarna jag läst någonsin.”
ANNA JANSSON, bästsäljande författare

”Emelie Schepps femte bok om Jana Berzelius är en tät och välskriven deckare”.
AFTONBLADET SÖNDAG

”Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen.”
NERIKES ALLEHANDA

”Så välgjort och drivet berättat att Schepps stora läsarskara kommer att sluka ”Broder Jakob” med nöje.”
BORÅS TIDNING


OM FÖRFATTAREN

Emelie Schepp har tidigare släppt fem böcker i serien om åklagare Jana Berzelius. Böckerna har tillsammans sålt i två miljoner exemplar, nominerats till Stora ljudbokspriset samt blivit bästsäljare i flera länder. Emelie Schepp har utsetts till årets deckarförfattare (Crimetime Specsavers Award) tre år i rad. Hon bor i Motala tillsammans med sin familj.

För mer information kontakta:
Natalie Pettersson, Pr- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
076 867 10 60