Kritikerrosade Gertrud Hellbrand byter förlag och skriver ny spänningsserie för HarperCollins Nordic!

Pressmeddelande

Gertrud Hellbrand byter genre till spänning och våren 2021 ges Dragoner ut, den första delen i en helt ny serie i hästmiljö, som utspelar sig i Östergötland och Sörmland.

"Sist jag skrev om hästar väckte det stort intresse hos läsarna. Den här gången kombineras ridsportsvärlden med spänning i tre böcker som hänger ihop.

Det är inspirerande att ge ut serien på HarperCollins Nordic, ett internationellt förlag som känns ungt och piggt i Sverige." - Gertrud Hellbrand

”Jag kunde inte vara mer glad och stolt, Gertrud Hellbrand har ett fullständigt enastående språk och är en av våra mest intressanta berättarröster idag. I hennes nya spänningsserie återkommer hon till miljön i Veterinären. Det är ett kolossalt roligt bokprojekt som jag tror kan hitta många läsare!” – Céline Hamilton, förläggare

OM FÖRSTA BOKEN I SERIEN, DRAGONER

När hennes morfar påträffas död i sitt kök återvänder Mira Westman till byn på östgötaslätten där hon en gång växte upp. Det mesta tyder på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet.

Men när hennes yngre syssling Ville kort därefter visar sig spårlöst försvunnen börjar Mira misstänka att morfaderns plötsliga död var mer än en olyckshändelse.

Det är maj i det vackra odlingslandskapet. Under den spirande ytan skymtar hemligheter och djupnande sprickor. Är hästutbildarparet Jerry och Patrik Hartley Lindskog inblandade i Villes försvinnande? Och kan Mira lita på sin gamla ungdomsförälskelse Adam, vars lillebror terroriserar bygden?

Dragoner är en spänningsroman i hästsportmiljö, en mordgåta och en berättelse om familjeband, kärlek, svek och svartsjuka.

Sagt om Veterinären (utgiven 2014):

”Hellbrands prosa är bland det vackraste och mest inkännande jag läst på länge. Hennes känsla för språk och nyanser är fantastisk. Till och med när bitterhet och svek översvämmar berättelsen finns det ett språkligt lugn som vilar över varje sida. Bättre kan en roman inte bli.” - Jakob Carlander, Corren

”Hellbrand är suverän på att skildra dem som lever på randen till förstelning, en hårsmån från livslögnen, resignationen eller den totala självutplåningen, och hon gör det på ett sätt, som oavbrutet utmanar allt man möjligen trott sig veta om gränsen mellan skör och stark.” – Malin Lindroth, GP

OM FÖRFATTAREN

Gertrud Hellbrand är född 1974 och har skrivit flera romaner, mest känd är den kritikerrosade Veterinären som gavs ut på Albert Bonniers Förlag 2014. Hon bor på Vikbolandet i Östergötland med sin man och två barn, och har tidigare även givit ut Vinthunden (2004), Scenario X (2008)och Satyricon (2018), hon är verksam som skrivarkurslärare på Bona folkhögskola.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall, PR & Marketing manager

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227