Kritikerrosade författaren Gabriella Ullberg Westins femte bok Förrädaren tillägnas bortgångne Johan Viktor och är inspirerad av verkliga händelser.

Pressmeddelande

När deckarförfattaren Gabriella Ullberg Westin skulle göra research för sin andra bok i den hyllade serien Morden i Hudiksvall kom hon i kontakt med den f d grovt kriminelle Johan Viktor. De blev snabbt vänner och började spåna på en bokidé tillsammans. För drygt ett år sedan dog Johan Viktor tragiskt i cancer och de hann aldrig förverkliga sin gemensamma dröm. Nu har Gabriella skrivit klart deras historia som är inspirerad av verkliga händelser och boken tillägnas Johan och Gabriella skänker halva förskottet till hans fru.

Gabriella debuterade 2014 med boken Ensamfjäril och har därefter släppt en bok per år i serien Morden i Hudiksvall. Idag ges hennes böcker ut i sex länder och har sålt över 200 000 exemplar.

OM BOKEN:

Ett mord på en rastplats utanför Hudiksvall blir upptakten till Johan Rokkas svåraste och mest personliga utredning hittills.

Viktor Berger har bara ett år kvar till frigivning från Hall. Ett nytt liv tillsammans med flickvännen Mira finns äntligen inom räckhåll. Men tillvaron rasar när han blir utsatt för utpressning, och Mira, som inte vet något om den, kan bara handfallen se på när han sätter hela deras framtid på spel.

Kriminalinspektör Johan Rokka förstår snart att mordet på rastplatsen har kopplingar till Stockholms under värld, den värld han en gång lämnade. Rokka kallas till huvudstaden för att bistå polisen i utredningen, och det blir hans tuffaste och mest personliga fall hittills. För den här mördaren glömmer aldrig en oförrätt, och tar till alla medel för att röja sina fiender ur vägen.

Förrädaren är den femte fristående boken i Gabriella Ullberg Westins hyllade serie om kriminalinspektör Johan Rokka och Morden i Hudiksvall.

Sagt om tidigare böcker av Gabriella Ullberg Westin:

”Kompetent polisdeckare med välkonstruerad intrig.” – Lotta Olsson, DN om Slaktaren

”En svensk deckare som sticker ut.” – Svenska Dagbladet om Ensamfjäril

"En av sommarens allra bästa deckare.” - Metro om Springpojken

”Ett prov på riktigt bra författarskap.” - Gefle Dagblad om Springpojken

”Otroligt, otroligt bra. Jag vill bara ha mer.” – Annas deckartips om Fixaren

OM FÖRFATTAREN

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet, är kommunikationsvetare och har även bott i Italien där hon arbetat som fotomodell. Idag bor hon i Stockholm med sin familj och är författare på heltid. Förrädaren är Gabriellas femte bok.

Recensionsdatum: 16 april 2019

För recensionsexemplar, mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall PR & Marketing manager 

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227