Joyce Carol Oates är tillbaka med romanen Andas, en bok om kärlek och sorg – och om det kaos som uppstår när den man älskar tas ifrån en.

Nyheter

9789180722704.jpg

Joyce Carol Oates som i september besöker Bokmässan i Göteborg hinner släppa två böcker på svenska innan besöket. Lagom till Bokmässan släpps romanen Snitt, men först ut är Andas, en intimt skildrad kärlekshistoria, men också en skräckhistoria rotad i det verkliga livet.

OM BOKEN:

Michaela och hennes man har flyttat till det vackra men karga New Mexico för att arbeta vid ett framstående akademiskt institut. Men makarnas nya liv förvandlas snart till en mardröm när Gerard drabbas av en dödlig sjukdom. Endast trettiosju år gammal står Michaela inför den skrämmande utsikten att bli änka och förlora Gerard, vars identitet i hög grad har format hennes egen.

Hon tar desperat hand om sin make under hans sista dagar. Samtidigt inser hon att hennes kärlek, hur stark och osjälvisk den än är, inte kan rädda honom och att hans död går bortom hennes fattningsförmåga. En kärlek som vägrar att ge upp vid döden – är det en välsignelse eller en förbannelse som måste drivas ut?

Andas är som en feberdröm, en allegori över sorg när den känns som mest. /.../ Slutet är magnifikt – överraskande och oundvikligt på samma gång.” New York Times

OM FÖRFATTAREN

Joyce Carol Oates är född 1938 i staten New York och är en av USA:s verkligt betydande författare. Oates har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, flera novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik. Framför allt inom prosan har Oates utmärkt sig som en av de största inom den samtida litteraturen. På HarperCollins Nordic har hon tidigare utkommit med romanen Mitt liv som råtta (2019) som blev nominerad till Årets Bok, novellsamlingen Vackra dagar (2020), romanen Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. (2022), diktsamlingen Amerikansk melankoli (2022) och romanen Barnvakten (2023).

För mer information kontakta PR- & marknadschef sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se

Relaterade bilder