Jöns Hellsing släpper sin andra bok i Hope Island-trilogin - ”Halvvägs till himlen”

Nyheter

Jöns Hellsing debuterade 2017 med den hyllade romanen Händig man sökes. Halvvägs till himlen är den fristående fortsättningen och andra delen i Hope Island-trilogin – ett glödande drama om hopp, hämnd och att våga tro på sina drömmar.

”… en underhållande roman med mörka undertoner.” – Richard Lindholm, BTJ nr 21, 2018

OM BOKEN

An Caladh, maj 1987

Tjugofemåriga Heather MacDonald har satsat allt på att renovera sin ärvda pub och hennes kämpaglöd har gett hopp till invånarna i den lilla byn. Men redan natten efter invigningen brinner puben ner till grunden. Heathers tillvaro rasar samman och djupt deprimerad tas hon in på Hexington Wards, anstalten där hennes mamma tog sitt liv.

Knappt har askan från branden svalnat förrän frågorna hopar sig i den skotska öluften. Var det en olycka eller var branden anlagd? Och i så fall – av vem? Heathers pojkvän, snickaren John, är fast besluten att ta reda på sanningen. När det till slut kommer fram hur allt hänger ihop börjar Heather smida planer på en storslagen revansch.

OM FÖRFATTAREN

Hösten 1992 följde Jöns Hellsing med sin pappa Lennart till familjens ärvda egendom i den skotska övärlden. Längst ut på Islay, vid vägs ände mot havet, mötte han en saltstänkt avkrok som genast tog honom med storm. Idag är byn Portnahaven en naturlig del av Jöns liv. Under sina besök bor han i ett före detta kustbevakningstorn, en plats som fungerat som inspiration till hans debutroman Händig man sökes och nu uppföljaren Halvvägs till himlen som är den andra, fristående boken i Hope Island-trilogin.

Jöns Hellsing (född 1964) arbetar på reklambyrå och bor med sina tre söner på Lidingö utanför Stockholm.

OM HARPERCOLLINS NORDIC

HarperCollins Nordic är ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. Med 34 anställda på huvudkontoret i Stockholm och i våra nordiska grannländer publicerar HarperCollins Nordic över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska. Vi ger ut tryckta böcker, e-böcker och ljudböcker under våra imprints HarperCollins och Harlequin. Böckerna finns till försäljning i bokhandel, via bokklubbar, på massmarknad och på vår egen hemsida harpercollins.se

Bland de svenska författare som HarperCollins ger ut märks Emelie Schepp, Agneta Sjödin, Jöns Hellsing, Jessica Frej och Frida Boisen med flera.

För mer information: 

sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705-690227