Jessica Frej skriver världskontrakt för tre böcker med HarperCollins

Pressmeddelande

Matprofilen och Tv-kocken Jessica Frej skriver världskontrakt med HarperCollins Nordic för sin kokbok Hur lätt som helst, samt två kommande böcker i samma serie. Härnäst Grilla -hur lätt som helst, som ges ut i Sverige i april 2019.

Världskontraktet ger böckerna möjlighet att spridas på HarperCollins 14 marknader.

– Internationella boktrender som ”Lagom” och ”Hygge” har banat väg för det skandinaviska köket och vår livsstil. Jessica Frej har ett avslappnat, lustfullt förhållningssätt till matlagning som inspirerar och får den mest ovana matlagare att slappna av i köket, säger Carina Nunstedt, nordisk förlagschef på HarperCollins.

Sedan Jessica Frej vann tittarnas hjärtan i ”Sveriges Mästerkock” har hon etablerat sig som en av våra mest populära tv-kockar och medverkar regelbundet på Nyhetsmorgon i TV4 där hon lagar mat. Hon har gett ut flera kokböcker, driver egen Youtube-kanal samt är tidningen Amelias matprofil och bloggare. Senaste kokboken Hur lätt som helst blev en succé när den släpptes i september 2018 och nu växer konceptet till en kokboksserie. I april 2019 kommer nästa bok, Grilla – hur lätt som helst.

– Jag är så otroligt tacksam över att min förläggare Carina Nunstedt och HarperCollins tror på mig och min mat. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer få tusentals människor hitta glädjen i köket med god mat som går hur lätt som helst att laga.

– Min nästa kokbok blir ett riktigt drömprojekt. Carina frågade mig ganska nyligen kring hur jag känner för grill, och på mindre än en sekund såg jag boken framför mig. Jag var 12 år när pappa lärde mig att ratta grillen och har sen den dagen varit kär i grillkonsten. Jag vill visa att det är lika lätt som det är roligt att grilla! säger Jessica Frej.

Tidigare har HarperCollins Nordic även skrivit världskontrakt för Maria Borelius succébok Hälsorevolutionen.

OM JESSICA FREJ

Jessica Frej är tv-kocken och matskribenten som slog igenom som tittarfavorit i Sveriges Mästerkock 2011. Sedan dess har hon gett ut flera kokböcker, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon, driver egen Youtubekanal, samt är tidningen Amelias matprofil och bloggare. Hon har också precis släppt sin andra klänningskollektion.