Inger Frimansson väljer HarperCollins och ger ut ny efterlängtad bok om favoritkaraktären Justine Dalvik

Pressmeddelande

Inger Frimansson är mästaren på psykologisk spänning och en av Sveriges mest älskade författare. Nu byter hon förlag till HarperCollins som under våren ger ut den nyskrivna romanen Fågelbarnet, en fristående fortsättning på de prisbelönta böckerna om Justine Dalvik. Samtidigt ges de två första böckerna om Justine ut i nyutgåva, som pocket och ljudbok.

De två första böckerna om Justine Dalvik, God natt min älskade och Skuggan i vattnet, korades båda till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Efter 15 år kommer nu den omtyckta karaktären Justine tillbaka i den efterlängtade fristående fortsättningen Fågelbarnet, som släpps i maj.

– Det är länge sedan jag hade sådan här skrivlust och det är så roligt att hitta tillbaka till den känslan igen. Jag kan inte sova på nätterna nu – historien snurrar i huvudet och det gäller att hänga med! Jag är så glad över den här nya boken om Justine och över att samarbeta med HarperCollins. Det är också roligt att de två första böckerna om Justine får nytt liv nu i och med att de ges ut i nyutgåva, säger Inger Frimansson.

– Vi upptäckte att vi var flera på förlaget som hade Inger Frimansson som en av våra absoluta favoritförfattare. Hon har en exceptionell förmåga att skriva oerhört kvalitativ, suggestiv spänning på ett sätt som kryper under huden och genom alla samhällslager. Jag och resten av HarperCollins-teamet är så glada över att få samarbeta med Inger och hennes agent Maria Enberg. Vi ska göra allt för att Justine Dalvik-böckerna ska få maximalt ljus och hitta både nya och gamla läsare, säger Carina Nunstedt.

Sagt om Inger Frimanssons böcker:

”Inger Frimansson [har] skapat sig en position som en av den svenska kriminallitteraturens förnämsta skildrare av människosjälens irrgångar i det djupt undermedvetna.”
Svenska Dagbladet, om God natt min älskade

De sista rummen är både ruggig läsning och en ruggigt bra skriven roman. Som vanligt, kan tilläggas.”
Borås Tidning, Bengt Eriksson

”En psykologisk thriller om vettlöshet och hämnd som inte på länge släpper sitt grepp om läsaren.”
Svenska deckarakademin, om God natt min älskade, ur motiveringen till Årets bästa kriminalroman

”Boken är en djupt inkännande människoskildring som med små medel bygger upp en smygande spänning.”
Svenska deckarakademin, om Skuggan i vattnet, ur motiveringen till Årets bästa kriminalroman

”Inger Frimansson är den psykologiska thrillerns drottning i Sverige.”
Svenska Dagbladet

Om författaren:

Inger Frimansson (född 1944) har givit ut över 40 böcker och är en av Sveriges mest älskade och prisbelönta författare. Hon har översatts till 15 språk. Som en av de ledande inom den psykologiska thrillergenren har hon hyllats för sitt sätt att skildra relationer och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en smygande spänning.

För mer information, kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060