Idag släpps "NOMAD – den läkande kraften i att vandra och bli ett med naturen" av hälsoförfattaren Ulrica Norberg

Nyheter

 

Vandring har blivit en livsstil – nästan en fjärdedel av alla svenskar vandrar på semestern. Nu visar hälsoprofilen Ulrica Norberg vägen till denna läkande hälsotrend med en ny bok. Nomad – den läkande kraften i att vandra och bli ett med naturen, tar ett helhetsgrepp om vandring och nomadism som fenomen och innehåller Ulricas praktiska tips och bästa vandringsleder – även pärlorna runt hörnet.

Nomad – den läkande kraften i att vandra och bli ett med naturen släpps idag den 28 maj och är en bok om vår tids nya själsrehabilitering – att vandra, hitta tillbaka till naturen och på så sätt finna vår sanna essens som människor. Men det är mer än så. Nomad är en bok om nomadism som livsstil för alla vandrare som vill förstå varför vi mår så bra av att gå i naturen, och för de som längtar till nästa tur. Boken innehåller både en fördjupande och en praktisk del, med tips på allt från packning till bästa vandringarna, även i vårt eget närområde.

– Få saker kan få oss i balans som att komma ut i naturen. Där kan vi få perspektiv på tillvaron, stärka vår hälsa och odla vår kreativitet. Jag vågar säga att det är livsnödvändigt om vi ska kunna växa som individer, samhälle och mänsklighet, säger Ulrica Norberg

Om boken

”Bland dessa tusenåriga berg kände jag mig så sedd, så hållen, så ett med livet. Jag ville stanna där för evigt och varje minut och varje andetag var som plåster på alla sår jag någonsin haft.”

Människan har alltid varit en vandrande nomad, på ett eller annat sätt. Har det inte handlat om att jaga efter föda så har det varit för att utforska oss själva och livets alla mysterier. Vi utvecklas när vi är i rörelse, både fysiskt och psykiskt.

Idag ägnar sig en fjärdedel av svenskarna helst åt vandring under en semester i Sverige, enligt Svenska Turistföreningen. Naturen är inte bara en plats för återhämtning och läkning. Den kan även vara en kroppslig och själslig träningslokal. Genom att koppla ner teknologin och istället koppla upp oss mot naturen stärker vi relationen till vår jord och vår hälsa – ett steg i taget.

Nomad utforskar hälsoförfattaren Ulrica Norberg den nya globala livsstilstrenden nomadism. Hon förklarar vad som händer i kroppen och varför vandring hjälper oss att hitta mer balans, oavsett var i livet vi befinner oss. Boken är även en guide till några av de bästa vandringslederna – i Sverige och utomlands. Den innehåller också praktiska tips och smarta packningslistor.

Varje kapitel inleds med en av hennes dagboksanteckningar från olika resor och upplevelser.

Om författaren

Ulrica Norberg har rest och vandrat över hela världen de senaste 20 åren och har skrivit ett dussintals böcker om yoga, hälsa och träning, bland annat bästsäljande Yoga en kvart om dagenPoweryogaÅterhämtning och Andas. Hon balanserar sitt författarskap med arbetet som internationell yogalärare och föreläsare. Hon har utövat och undervisat i meditation och yoga i över 20 år och är en av de mest rutinerade lärarna i Skandinavien och går idag ofta under titeln ”lärarnas lärare”. Utöver skrivande och yogaundervisning coachar hon människor, företag och organisationer att hitta bättre arbetsflöden, i stresshantering, innovation och utveckling.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, Pr - och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060

Relaterade bilder