Idag släpps Lou Berneys efterlängtade och kritikerrosade roman NOVEMBER ROAD

Pressmeddelande

November Road av Lou Berney har hyllats unisont av kritiker, läsare och författare som Stephen King och Don Winslow – och utsetts till årets bästa bok av en lång rad tidningar. Denna roman är både en nervkittlande och fascinerande katt-och-råtta-lek och en berättelse om drömmar, hopp och att finna varandra på vägen.

November Road är utnämnd till en av årets bästa böcker av bland annat The Guardian, Washington Post, Boston Globe, och utsedd till månadens bok av Amazon. Boken släpps idag, den 24 oktober, och har höjts till skyarna av både kritiker, läsare och författare som Stephen King:

”När folk säger att de vill läsa en riktigt bra roman, en sådan man inte kan lägga ifrån sig, så är det en sådan här bok de menar. Exceptionell.” 
– Stephen King

”Hjärtskärande thriller om brott, klass och den trasiga amerikanska drömmen. Kalla det gärna för en mer mänsklig version av klassikern No country for old men.” 
Markus Larsson, Aftonbladet

Om November Road

Bara en familj kan rädda honom.

Som maffiabossen Carlos Marcellos högra hand i New Orleans vet Frank Guidry att ingen är oumbärlig. Och nu har turen kommit till honom – han vet för mycket om mordet på president John F. Kennedy. Bara timmar efter att JFK skjutits börjar män med band till Marcello försvinna, och Guidry bestämmer sig för att fly. Han tar sikte på Las Vegas där han har en gammal vän, en farlig man som hatar Marcello tilllräckligt mycket för att hjälpa Guidry.

Den viktigaste regeln när man är på flykt är att aldrig stanna upp. Trots det stannar Guidry när han möter Charlotte och hennes två små döttrar. Deras bil har kraschat och Charlotte är också på flykt, från småstaden och sin alkoholiserade man. Den perfekta täckmanteln, inser Guidry, och tillsammans fortsätter de mot Vegas. Som en familj.

På vägen upptäcker han en kärlek som han aldrig upplevt tidigare och plötsligt handlar resan inte längre om att komma bort – utan om att hitta hem.

November Road är både en roman om två främlingar som möts och deras resa västerut genom 1960-talets USA och en nervkittlande katt-och-råtta-lek. 

Fler hyllningar av November Road

”En fantastisk, oförglömlig läsupplevelse ... Du kommer att vilja tipsa dina vänner om den. Du kommer läsa den igen. Berney är en författare att läsa och beundra. Det här är en häpnadsväckande briljant bok.”
Don Winslow, författare

”Jag får fjärilar i magen när jag öppnar en ny bok och texten redan på första sidan skickar små lyckliga ilningar genom blodomloppet. Hände alldeles nyligen med Lou Berneys senaste roman November Road.”
Markus Larsson, Aftonbladet

”Inget mindre än en amerikansk klassiker. Oförglömlig, nervpirrande – och lika outplånlig som ett ärr på huden.”
A.J. Finn, författare

”Berney tar läsaren med på 'the ride of a lifetime' – från de första frenetiska sidorna till det smärtsamma slutet. Det är en kriminalroman, en kärlekshistoria, en berättelse om USA. Med November Road bevisar Berney bortom allt tvivel att han är en av de mest begåvade kriminalförfattarna av idag.”
Megan Abbott, författare

”En stark berättelse om kärlekens kraft ... mot en kuliss av ett av historiens avgörande ögonblick.”
Associated Press

Om författaren

Lou Berney har tidigare skrivit romanerna Gutshot Straight, Whiplash River och den flerfaldigt prisbelönta The Long and Faraway Gone. November Road är hans fjärde roman. Berney bor i Oklahoma City i USA.

Recensionsdag: 31/10, 2019

För recensionsexemplar och intervjumöjligheter med författaren kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
Natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060