I höst ger HarperCollins Nordic ut Bruce Dickinson - rocklegenden från Iron Maiden

Pressmeddelande

Ända sedan Iron Maiden grundades 1975 har de varit pionjärer inom heavy metal. De har sålt över 90 miljoner album och gett mer än 2 000 konserter i 63 länder. Det gör dem till ett av de mest framgångsrika och inflytelserika banden genom tiderna.

Bruce Dickinson har varit Iron Maidens sångare i över 30 år och är en av världens mest omskrivna och internationellt kända musiker. För de flesta är han kanske mest känd för sin färgstarka personlighet och sina spektakulära scenshower, men hans liv utanför scenen är minst lika häpnadsväckande.

Bruce är en mångsysslare som är, eller har varit, både flygkapten, pilot och flygentreprenör. Han har bryggt öl, skrivit filmmanus och gett ut två romaner. Dessutom är han programledare i radio, tv-skådespelare, fäktare i världsklass och föredragshållare.

De senaste åren, och under Iron Maidens världsturné The Book of Souls som sedan februari 2016 turnerat i 39 länder med 117 konserter, har Bruce gett utlopp för sin kreativitet genom att skriva ner sina memoarer för hand (totalt sju anteckningsböcker i A4-format). Han är känd för att aldrig svara på frågor om sitt privatliv, men i What Does This Button Do? berättar han för första gången om de trettio åren med Maiden, den tidiga karriären, barndomen i det skruvade brittiska skolsystemet, om att bli soloartist, om att nå sin dröm att flyga jumbojet och om kampen mot tungcancern.

Bruce Dickinson är så mycket mer än bara en frontfigur i ett av världens främsta rockband. Han är en rockikon och en allkonstnär. Och han är och kommer alltid att vara en sann legend.

What Does This Button Do? är en ärlig, intelligent och underhållande skildring där vi får lära känna en av vår tids mest äventyrslystna mångsysslare på djupet.

Lanseringsdatum i Sverige är den 20 november och innan detta följer en bokturné runt om i världen. Mer information kommer inom kort på www.ironmaiden.com/news, med bland annat releasedatum för olika språkversioner.