Hyllade thrillerförfattaren Don Winslow besöker Bokmässan och Crimetime Göteborg 2019 - aktuell med den uppmärksammade boken Muren (The Border).

Pressmeddelande

Den prisbelönta amerikanska författaren till Power of the Dog, The Cartel och Styrkan (eng. titel The Force) besöker Bokmässan 28-29 september. Samtidigt är han aktuell med den kritikerrosade och hyllade boken Muren.

Don Winslow betraktas som en av de riktigt stora, amerikanska berättarna med närmare 20 kritikerrosade och bästsäljande romaner i bagaget. Han är utgiven i 28 länder, och flera av hans böcker har blivit film. Muren har sedan den släpptes i USA, fått massiva hyllningar från såväl press som från författarkollegor. Boken har redan hamnat på flertalet listor där man korat de bästa böckerna under 2019.

“I’m thrilled to be a part of this year’s Göteborg Book Fair. Great lineup of crime and thriller writers. See you in September, Sweden.” – Don Winslow, april 2019

”Reading The Border, by Don Winslow. Man is a balls-to-the-wall storyteller. A harsh, important book.” -Stephen King

”En av världens bästa thrillerförfattare.” – Esquire

”Winslow är en mästare.” – Michael Connelly

Don Winslow kommer att besöka bokmässan och Crimetime Göteborg under två dagar, 28-29 september och medverka i flera seminarier. Han kommer också finnas tillgänglig för intervjuer.

OM BOKEN

Art Keller har befunnit sig i frontlinjen i USA:s längsta konflikt i över fyra decennier. Hans besatthet av att fånga in Sinaloakartellens ledare Adán Barrera har kostat honom människor som han älskat, och en bit av hans själ. Efter att ha arbetat på fältet som agent får Keller en nyckelroll i de förenta staternas nya strategi i kriget mot den illegala droghandeln, The War on Drugs. Keller inser snart att kartellen inte tappat i styrka trots att den tappat sin ledare, Barrera. I stället trappas kriget upp på alla fronter, och når till slut in i maktens korridorer i Washington. Don Winslow målar upp en omskakande berättelse om hämnd, korruption och rättvisa. Muren är ett naket porträtt av det moderna USA, och en gastkramande thriller.

Releasedag: 2019-08-27

OM FÖRFATTAREN

DON WINSLOW är född i New York och bor i Kalifornien. Han har jobbat som journalist och privatdetektiv och gett ut 20-talet romaner som publicerats i 28 länder. Savages (2010) filmades av Oliver Stone och 2018 köpte Ridley Scott (Thelma & Louise, Gladiator) rättigheterna till att filmatisera Winslows senaste bok Styrkan. Hans tidigare böcker om USA:s krig mot drogkartellerna i Mexiko, The Power of the Dog och The Cartel, kom ut 1995 respektive 2015. Ävennya boken Muren ska filmatiseras, med Ridley Scott som regissör.

För intervjuförfrågningar och mer information:

Pr & Marketing manager

sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705-69 02 27