Hyllade författaren Christina Wahldén byter förlag - skriver treboksavtal med HarperCollins

Nyheter

christina-wahlden-foto-joel-nilsson-6.jpg

Foto: Joel Nilsson 

Christina Wahldén är författare och journalist. Hon har givit ut en mängd böcker, både för barn och vuxna. Flera av hennes böcker har mottagit priser såsom Stiftelsen Teskedsordens litteraturpris, Fadimes minnesfonds Fadimepris, Spårhunden av Svenska Deckarakademin och Läsfrämjarpriset 2019. Första delen i deckarserien om Darwin, Nämn inte de döda, nominerades till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2020.

Christina blir ett starkt tillskott till HarperCollins utgivning. Första delen i denna nya kriminalserie planeras till våren 2023 och avtal för tre böcker är nu klart.

”Jag har hittills givit ut 75 böcker på olika förlag och känner en stor glädje inför att nu få börja arbeta med alla på Harper Collins Nordic. Att de är så entusiastiska och så uttalat vill satsa på mitt författarskap känns helt fantastiskt. Min nya förläggare Céline Hamilton är en match made in heaven för mig,” säger Christina Wahldén.

”Är lycklig att få jobba med Christina och hennes nya historiska serie, den första boken golvade mig totalt. Den utspelar sig på Gotland under 1940-talet och har ett intressant persongalleri och en rafflande intrig. Även om det är en historisk roman så känns den högaktuell idag,” säger förläggare Céline Hamilton ”

OM FÖRFATTAREN

Christina Wahldén är författare och journalist. Hon är bosatt i Uppsala, men är sommargotlänning sedan drygt 20 år tillbaka. Hon tillbringar ungefär tre månader om året på ön. Under många år arbetade hon som kriminalreporter på Svenska Dagbladet där hon bevakade våld mot kvinnor och flickor. Hon har bland annat rest i länder som Kenya, Kongo och Afghanistan och skrivit böcker som utspelar sig där. Bland hennes tidigare utgivning finns två historiska romaner och en trilogi för barn som utspelar sig under andra världskriget.

För mer information kontakta PR och Marknadschef: sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Litterär agent, Kaisa Palo, Ahlander Agency: kaisa@ahlanderagency.com

 

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst