Högkvalitativ spänning med feministisk tvist – Karin Slaughter är tillbaka!

Nyheter

9789150776034.jpg

Bortglömd flicka är senaste, fristående boken från Karin Slaughter, ofta omnämnd som mästaren av psykologisk spänning. Boken Bilder av henne filmatiserades för Netflix och gjorde succé när den släpptes. Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv.

OM BOKEN:

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn gör sig redo för avslutningsbalen, som borde vara skolårets höjdpunkt. Men hennes liv har tagit en oönskad vändning och kvällen slutar med att hon blir mördad.

Hennes sammansvetsade kompisgäng håller tyst, hennes respekterade och förmögna familj drar sig undan och livet i den lilla staden lunkar vidare. Fyrtio år senare är omständigheterna kring mordet på Emily fortfarande ett mysterium. Men allt är på väg att förändras.

Kriminalkommissarien Andrea Oliver anländer till Longbill Beach på sitt första uppdrag: att skydda en domare som utsatts för dödshot. Men i hemlighet är hon där för att skipa rättvisa åt Emily, som hon har en personlig koppling till. Väl på plats inser Andrea att hon måste finna sanningen innan hon själv blir tystad.

Bortglömd flicka är ett mästerverk i spänningsgenren. Det här är Karin Slaughter när hon är som allra vassast.” – Céline Hamilton, förläggare HarperCollins

Release 2022-10-25

OM FÖRFATTAREN

Karin Slaughter är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista. Spänningsromanen Bilder av henne finns nu som serie på Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Hon är född i Georgia och bor i Atlanta.

För intervjuförfrågningar och mer information kontakta PR & Marknadschef:

Sarah Wallskog Lindvall sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

För recensionsexemplar: press@harpercollins.se 

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst