HarperCollins välkomnar Sara H. Olsson till förlaget och ger ut romanen Fiendevän – hösten 2021

Nyheter

Författaren Sara H. Olsson har gjort sig ett namn inom feelgood-genren med sina populära böcker i serierna Hallavik och Tradviken, som har sålt i över 100 000 exemplar. Med romanen Fiendevän utforskar hon en ny sida av sitt författarskap.

”Det känns otroligt roligt att få jobba tillsammans med Harper Collins, ett förlag med mycket känsla och erfarenhet. De har hittat nya sidor i mitt författarskap som jag är mer än redo att visa upp nu!” – Sara H. Olsson

”Vi är enormt glada över att inleda vårt samarbete med Sara H. Olsson och ser fram emot att lansera hennes roman Fiendevän hösten 2021. Med den här romanen, som utspelar sig både under andra världskriget och i nutid, tar Sara ett nytt stort steg i sitt författarskap. Det är en gripande berättelse om kärlek, lojalitet, mod och att följa sitt hjärta och vi är övertygade om att hon med den här boken kommer vinna många nya läsare.” – Johanna Rydergren, förläggare

OM FIENDEVÄN

Mitt på golvet låg det som gömts undan och som aldrig var tänkt skulle hittas. Det som från början varit kött och blod, men som nu endast bestod i en ensam hög av ben och tyg. Åttio år hade gått, och saknaden efter människan på golvet hade tynat bort. Den som var ansvarig för dess död hade aldrig ställts till svars, men en hemlighet kan inte hållas gömd för evigt.

Halland 1941

I Europa rasar andra världskriget. På en liten gård utanför Varberg bor syskonparet Ingvar och Inger. En dag hittar Ingvar en skadad tysk desertör och tar med sig honom hem, oavsett tyskens politiska åsikter är han någon som behöver vård och syskonen håller honom gömd medan han återhämtar sig. Inger och den unge mannen kommer varandra allt närmare, samtidigt blir Ingvar indragen i en kommunistgrupp som håller till i hamnen där han jobbar. Snart står syskonen på motsatta sidor i ett brinnande krig, och de tvingas ställa sig frågan vad som är starkast – kärlek eller övertygelse.

Nutid

Paula flyttar från Stockholms innerstad till en lantlig gård utanför Varberg. Hennes förhållande knakar efter en lång tids försök att få barn. Med flytten hoppas hon att maken och hon ska hitta tillbaka till varandra, men istället känns det som de glider allt längre isär i takt med att bygget av huset fortskrider. För att skingra tankarna börjar Paula utforska områdets historia och hon gör en chockerande upptäckt som får stora konsekvenser. För det finns en person som under alla år gjort allt för att förhindra att sanningen kommer fram.

OM FÖRFATTAREN

Sara H. Olsson, född 1979, bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och har sedan debuten 2017 med feelgood-romanen Du glädjerika sköna släppt ytterligare fem böcker och även nominerats till Storytel awards tre gånger. Fiendevän blir Saras sjunde bok, och den första i en ny genre.

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst