HarperCollins Nordic skriver kontrakt för två nya böcker av författaren och polisen Simon Häggström

Nyheter

Foto: Ola Axman

Simon Häggström romandebuterade med Flickorna som sprang 2019 och boken blev en omedelbar succé och 2020 kom den fristående uppföljaren I skuggan av sektor 5. Böckerna i serien om människohandelsgruppen har sålt över 60 000 exemplar.  

Tredje boken gruppen är planerad till vintern 2021/2022, men redan nu har HarperCollins skrivit avtal för ytterligare två böcker i serien.

”Att få möjlighet att fortsätta skriva om poliserna i människohandelsgruppen känns enormt inspirerande. Böckerna om Natalia och Markus har redan nått ut till tiotusentals läsare och responsen har hittills varit fantastisk. Jag är väldigt glad över att få fortsätta denna resa tillsammans med alla fantastiska medarbetare på HarperCollins Nordic,” säger Simon Häggström

”Jag är enormt stolt och glad över att fortsätta ge ut Simon Häggströms verklighetsnära berättelser om det glittriga Stockholms mörka baksida, om prostitution, pornografi och handel med människor. De är oerhört spännande och visar på det som sker mitt ibland oss men som få ser,” säger Céline Hamilton, förläggare HarperCollins Nordic

”Simon är en viktig och mycket uppskattad författare. Att redan nu veta att vi får fortsätta att jobba långsiktigt med att utveckla och bygga hans författarskap känns väldigt bra”, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef HarperCollins Nordic.

OM SIMON HÄGGSTRÖM

Simon Häggström (född 1982) är författare och polisinspektör specialiserad på prostitution och människohandel vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. Under tolv år har han arbetat med inriktning mot prostitution och människohandel, han har också skrivit två uppmärksammade fackböcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen. Uppföljaren I skuggan av sektor 5 utkom 2020.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

PR & Marknad: Sarah Wallskog Lindvall Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227

Förläggare: Céline Hamilton Celine.hamilton@harpercollins.se Telefon: 0707100494

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst