HarperCollins Nordic ger ut golfproffset Helen Alfredssons personliga biografi – Ett vinnande slag

Pressmeddelande

Helen Alfredsson är ett av våra största golfproffs genom tiderna. Den 29 augusti släpps hennes personliga berättelse, Ett vinnande slag – en biografi om hur man blir en vinnare både på golfbanan och i livet. Helen berättar öppenhjärtigt om vägen till att nå sina drömmars mål, om kroppshets och motgångar och delar med sig av lärdomar, raka råd och erfarenheter.

Helen Alfredsson är golfproffset som vunnit det mesta sedan hon startade sin karriär vid 11 års ålder. Hon har levt ett brokigt liv och haft både motgångar och enorma framgångar på världens alla golfbanor. Boken genomsyras av tanken att man alltid kan välja att se det positiva, ge sig själv tid att läka och vända motgångar till en erfarenhet. Hon berättar bland annat om hur andras förväntningar och kroppshets höll henne i ett hårt grepp under många år och om skilsmässa och uppbrott. Om hur skador och pressen att vinna tillslut ledde till utbrändhet, och hur hon hittade tillbaka. Om vännen Nina och lojalitet, samt om att hitta energin i en gemenskap och hur kärleken vann till slut.

– Golfen och livet är väldigt lika. Jag vill dela med mig av alla härliga triumfer och hur jag gjort för att nå dit, men också av mina motgångar och alla de lärdomar jag fått med mig som gjort att jag ser på livet som jag gör idag. Idag när vi matas med perfekta bilder från sociala medier kan vi lätt tro att alla människor lever så perfekta liv, men bakom fasaden kan det se annorlunda ut. Jag är oerhört glad över att dela med mig av min berättelse! säger Helen Alfredsson

– Helen Alfredsson är en av de mest kraftfulla personer jag har träffat. Hennes generösa rättframma sätt att dela med sig av sitt liv, i medgång och motgång har lett till en biografi utöver det vanliga. En bok som jag hoppas och tror ska ha stor betydelse för alla som brottas med utmaningar på sin egen bana i livet, säger Carina Nunstedt, förläggare och förlagschef

Ett vinnande slag är skriven tillsammans med journalisten och författaren Jessika Devert.

Om Helen Alfredsson
Golf har varit Helens stora intresse från det att hennes pappa tog med henne ut på green första gången. Hon var då sju år och sedan dess har hon levt i golfens värld. Helen har vunnit det mesta, inklusive en stor Major, har medverkat i Mästarnas Mästare och är en av våra största svenska proffsidrottare genom tiderna. Idag bor hon halva året i Orlando, Florida, och halva året utanför sin hemstad Göteborg. Hon jobbar som föreläsare, är engagerad i välgörenhet och är drivkraften bakom golftävlingen Hjärnslaget.

Om Jessika Devert
Journalist och författare som är ruskigt förtjust i att skriva biografier om spännande människor. Hon har frilansat för alla de stora veckotidningarna, skrivit tre barnböcker och storsäljande biografin Nazibruden, utkommen 2016. 2018 skrev hon och komikern Karin Adelsköld faktaboken Nu är det kul igen. Nu tar hon klivet in i sportens värld.

För mer information kontakta:
Natalie Pettersson, PR-och marknadsansvarig
natalie@harpercollins.se
076 867 10 60