HarperCollins Nordic ger ut Dave Grohls självbiografi

Nyheter

Foto: Magdalena Wosinska 

I boken STORYTELLER: Tales of Life and Music, som kommer i svensk översättning senvåren 2022, får vi för första gången höra Dave Grohls egna ord, utan medförfattare och utan filter.

Den 25 mars 2020 öppnade den ikoniska Foo-Fighters-frontmannen Dave Grohl ett konto på Instagram och på Medium med namnet DavesTrueStories. Där började han dela med sig av minnen och anekdoter från sitt liv och sin karriär och framför allt uttryckte han sin önskan att få berätta sin historia i skriftlig form. Detta mynnade ut i boken STORYTELLER: Tales of Life and Music.

I boken får vi läsa om Daves väg från barndomen i Springfield, Virginia till att bli en av vår tids största rockstjärnor. Vi får läsa om tiden med Scream, Nirvana och Foo Fighters, hur det är att jamma med Iggy Pop, spela på Academy Awards, dansa med AC/DC, trumma för Tom Petty och träffa Sir Paul McCartney i Royal Albert Hall. Vi får också läsa om mer privata händelser som när Dave flög över halva jordklotet för en episk natt med sina döttrar. Detta är hans berättelse, eller som han själv säger: ”Jag raderar aldrig. Jag spelar alltid in.”

”Dave Grohl är en av de riktigt stora, coola och ödmjuka rockstjärnorna – med enormt många dedikerade fans i Sverige. Det känns fantastiskt roligt att få ge ut hans egen berättelse om åren med Nirvana och Foo Fighters. HarperCollins Nordic har haft flera stora framgångar med musikbiografier genom åren och jag är säker på att även den här kommer nå ut brett.” – Anna-Lena Hernvall, Förlagschef HarperCollins Nordic

David Eric "Dave" Grohl, född 1969 är en amerikansk musiker, sångare och låtskrivare. Han är känd för sin tid som trummis i grungebandet Nirvana och för att han sedan 1995 är frontman och drivande i bandet Foo Fighters. Under en spelning på Ullevi i Göteborg 2015 bröt han benet när han ramlade av scenen. Han meddelade publiken att han hade brutit benet innan han försvann av scenen medan resten av bandet fortsatte spela ett antal covers. Han fick benet omlindat och genomförde den resterande spelningen på en stol, och med en läkare hållandes benet i fixerat läge.

För mer information, kontakta: PR & Marknadschef: Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se 

Telefon: 0705690227

Relaterade bilder