HarperCollins introducerar nytt teckensnitt för förbättrad läsbarhet och ökad hållbarhet

Nyheter

Det nya teckensnittet, HC Arc®, är exklusivt framtaget för HarperCollins i samarbete med 2K/DANMARK och är designat för att ge en bättre läsbarhet med högre x-höjd och bättre kontrast. Dessutom minskar HC Arc mängden papper per bok med upp till 20 procent. I Norden finns det nya teckensnittet i böcker utgivna från slutet av augusti och framåt.

”Vi är mycket glada över introduktionen av HC Arc”, säger Chantal Restivo-Alessi, CEO för HarperCollins International Foreign Language och Chief Digital Officer.

”Det uppfyller två viktiga initiativ för HarperCollins: förbättring av läsbarheten och minskning av böckernas miljöpåverkan genom minskad pappersmängd. Det är elegant och dynamiskt, och vi ser fram emot att lansera det på våra marknader i år.”

Om 2K/DANMARK:

Företaget grundades 1987. Idag erbjuder de en rad tjänster av hög kvalitet, både digitalt och i tryckta medier. 2K är designers, och det lyser igenom i deras typdesign, typsättning och apputveckling. Med sina rötter djupt i typografi, design och konsthistoria förstår och respekterar de hantverket, men de vågar också hitta nya lösningar med hjälp av ny teknik – innovation är en stor del av deras verksamhet. Läs mer på www.2kdenmark.com