HarperCollins ger ut Tiger Woods självbiografi världen över

Pressmeddelande

New York, NY, 15 oktober 2019

I dag tillkännager HarperCollins Publishers förvärvet av världsrättigheterna till Back – den första självbiografin av Tiger Woods, en av vår tids mest omskrivna och framgångsrika idrottare. Kontraktet förhandlades fram av Shannon Welch, executive editor på HarperOne, samt Judith Curr, president och publisher på HarperOne Group. Boken släpps globalt på alla HarperCollins marknader världen över.

Back är en uppriktig och intim berättelse, en storslagen amerikansk livshistoria:

Om att växa upp som ett golfunderbarn till att krossa hundraåriga rasbarriärer som ungt proffs.

Om att nå framgångar som aldrig tidigare skådats, bli en internationell ikon och tvingas kämpa med skador och personliga problem.

Om att resa sig efter år av ångest och psykisk ohälsa för att sedan göra en häpnadsväckande comeback vid 43 års ålder – en comeback som slutade med den gastkramande och näst intill omöjliga segern i Masters 2019, en seger som väckte beundran och fick hjärtat på människor över hela världen att bulta.

Detta är den första och enda berättelsen som kommer direkt från Tiger Woods, där hans vänner, familj och inre cirkel medverkar fullt ut.

Tiger Woods säger: ”Jag har befunnit mig i rampljuset under en lång tid, och det innebär att det gjorts böcker, reportage och TV-program om mig, för det mesta rent spekulativa och helt felaktiga sådana. Den här boken är min slutgiltiga berättelse. Det här är mina ord och mina tankar. Boken beskriver mina känslor och vad som hänt i mitt liv. Jag har arbetat med den under lång tid och jag ser fram emot att få fortsätta processen och skapa en bok som folk verkligen vill läsa.”

”Vi är glada och stolta över att få arbeta med Tiger i det jag tror kommer att bli årtiondets boksläpp”, säger Judith Curr. ”Tiger kommer att ta tillbaka sin egen historia och sitt arv, och detta är en berättelse som angår hela världen.”

Shannon Welch, som kommer att vara förläggare för boken, säger: ”I mötet med Tiger, när vi talade om processen att skriva en självbiografi, blev jag så glad över att upptäcka hur mycket han har att säga, och hur redo och beslutsam han är över att få berätta allt. Han befinner sig på en plats i sin karriär och i sitt liv där han tänker på sin berättelse, på det positiva och det negativa och hur allt hänger samman. Jag tror att resultatet kommer att bli något utöver det vanliga.”

Om Tiger Woods:

Tiger Woods är ägare och CEO av TGR, Tiger Woods Ventures, som är ett företagsimperium innehållande Woods olika företag samt hans filantropiska projekt som TGR Foundation, en välgörenhetsstiftelse som hjälper utsatta ungdomar till utbildning; TGR Design, ett företag som designar golfbanor; TGR Live, ett eventföretag; och The Woods Jupiter, en exklusiv sportrestaurang.

Med 81 vinster i PGA-touren har han det näst högsta antalet segrar av alla spelare. Hans 15 största vinster inkluderar fem Masters-turneringar, fyra PGA-mästerskap, tre US Open-titlar och tre British Open-titlar. Med sin andra Masters-seger 2001 blev Tiger Woods den första golfaren någonsin att inneha alla fyra stora professionella mästartitlar samtidigt.

Vid frågor kontakta:

Carina Nunstedt carina.nunstedt@harpercollins.se 070 667 73 46

Publishing & Marketing Director

Sarah Wallskog Lindvall sarah.wallskog@harpercollins.se 070 569 02 27

PR & Marketing manager

Relaterade bilder