HarperCollins ger ut succéboken BEMÖTANDEKODEN i pocket och skriver världsrättigheter med författaren Lena Skogholm

Pressmeddelande

Bemötandekoden är den omtalade boken av beteendevetaren och föreläsaren Lena Skogholm. 2016 gav hon ut den på eget förlag och i över tre år har den legat stadigt på topplistorna och totalt sålt i närmare 50.000 exemplar. I augusti kommer den äntligen i pocket och som ljudbok. Samtidigt skriver HarperCollins världskontrakt med författaren.

– Jag är så otroligt glad för att Bemötandekoden nu kommer i pocket på HarperCollins! Så många har hört av sig till mig under lång tid och undrat. Och nu sker det! Nu blir boken mer tillgänglig och når fler läsare och lyssnare. Varje vecka får jag höra vad boken betytt för läsare, säger författaren Lena Skogholm.

I Bemötandekoden tar beteendevetaren och föreläsaren Lena Skogholm med läsaren på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i relation till andra människor och konkreta tips om hur du kan hantera olika situationer – både i arbetslivet och privat. En inspirerande och lättillgänglig guide där författaren berättar målande om det mänskliga samspelet, de kommunikationsproblem som ofta uppstår och hur vi bättre kan förhålla oss till varandra.

Carina Nunstedt, förlagschef, välkomnar Lena Skogholm till HarperCollins:

– Vi har ett stort fokus på vår fackboksutgivning och har de senaste åren gett ut flera banbrytande böcker inom hälsa och personlig utveckling, som Hälsorevolutionen och Bliss av Maria Borelius, Biohack av Fredrik Paulún och 5Am Club av Robin Sharma, för att nämna några. Vi är så glada över att kunna hjälpa till att bygga Lenas författarskap på alla sätt vi kan.

Bemötandekoden klättrade rakt upp på topplistorna när första utgåvan kom 2016. Boken har hyllats av både läsare och experter inom området och fortsätter hela tiden att locka nya läsare. I augusti kommer den äntligen i en efterlängtad pocketutgåva som även innehåller nyskrivet extramaterial. Samtidigt släpps även en nyutgåva av ljudboken i streamingtjänsterna.

Sagt om boken:

”Den här boken borde få lika mycket uppmärksamhet som Omgiven av idioter. Tack för en sån välskriven och intressant bok!”
ELAINE EKSVÄRD, retorikexpert

”Älskar den här boken, den är verkligen helt otrolig. Jag har läst den flera gånger.”
LEILA SÖDERHOLM, föreläsare och inspiratör inom mental och fysisk träning

” Författaren förklarar på ett enkelt och tydligt sätt vad som händer oss människor emellan och hur vi kan göra för att det ska bli så bra som möjligt. Borde läsas av alla som är intresserade av att utvecklas!"
ULF HALL, författare och föreläsare i kommunikation och ledarskap

Om författaren

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, en av få i Sverige som är specialiserad på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen oss människor emellan. Som inspirationsföreläsare har Lena mött tiotusentals människor. Den första utgåvan av Bemötandekoden utkom 2016 och blev en omedelbar succé.

För mer information, kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060