HarperCollins ger ut fortsättning på Mariette Lindsteins hyllade Dimön-serie – ”Striden om Dimön” släpps 26 januari

Nyheter

Den 26 januari kommer Striden om Dimön, den efterlängtade uppföljaren till Requiem på Dimön och fortsättningen på Mariette Lindsteins hyllade serie om den karismatiska sektledaren Franz Oswald. Böckerna om sekten på Dimön har gjort internationell succé och fängslat både läsare och kritiker. Requiem på Dimön utkommer i pocket den 26 oktober.

Striden om Dimön är en fristående fortsättning på Lindsteins populära Dimön-serie och precis som tidigare böcker, inspirerad av författarens personliga erfarenheter som sektmedlem. Böckerna om sekten på Dimön har blivit en stor internationell succé, sålts i en halv miljon exemplar världen över och ska snart bli teveserie.

Om boken

Den unga journalisten Julia Frisk har precis återhämtat sig från ett dramatiskt jobbuppdrag på Dimön. Hon har lovat sig själv, och många andra, att aldrig träffa sektledaren Franz Oswald igen. Men så, på grund av ett olyckligt sammanträffade, får Julia och Franz en gemensam fiende. Samfundet kallar sig Ursprungsevangelisterna, ett religiöst brödraskap som använder ortodoxa, grymma metoder för att uppfostra sina döttrar. När Julia börjar gräva i dess förflutna öppnar hon ett ormbo av besatthet, svek och outsäglig ondska, och blir deras måltavla. För att gå till botten med Ursprungsevangelisterna behöver hon någon som förstår hur de tänker, någon lika samvetslös som dem. Men vågar Julia riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds nät?

Mariette Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. 2016 tilldelades Mariette Årets debutpris av deckarfestivalen Crimetime för Sekten på Dimön. Böckerna om sekten på Dimön bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad med sin man och deras tre gårdshundar.

Sagt om Mariette Lindsteins tidigare böcker

”Konstant krypande spänning som håller läsaren fast ända till slutet.”
Göteborgsposten, om Requiem på Dimön

”Få författare kan så skickligt och nyanserat beskriva manipulerandet och förtrycket.”
Tidningen Tara, om Requiem på Dimön

”Ett maktspel av sällan skådat slag.”
Hallandsposten, om Requiem på Dimön

”Isande autentiskt” 
The Guardian

”Rafflande. En proffsigt hopsnickrad thriller. Nagelbitning garanteras.”
Aftonbladet

”En bladvändare!” 
Go’kväll, om sekten på Dimön

”En av våra psykologiskt mest djuplodande författare.”
Magnus Utvik

”Mariette Lindstein gör hela sektproblematiken skrämmande allmängiltig.”
Lotta Olsson, DN

”En välskriven berättelse om hur det mänskliga psyket fungerar, och en bok som dessutom sticker ut i den breda floden av spänningslitteratur.”
Johannas deckarhörna

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Natalie Pettersson, PR- och marknadsansvarig
natalie.pettersson@harpercollins.se
0768 671 060

Relaterade bilder

Kategori

Kultur och konst