HarperCollins ger ut bok av influencern Nicole Falciani - en berättelse om att leva med reumatism

Pressmeddelande

När Nicole var 6 år gammal märkte hon och hennes föräldrar att något inte var som det skulle - men det skulle ta ytterligare 6 år innan hon fick diagnosen reumatism, en kronisk sjukdom hon delar med över 1 miljon svenskar. Nu ska hon berätta sin egen historia.

Boken som är planerad att utkomma hösten 2020 är Nicoles personliga berättelse om hur det är att leva med reumatism. Vi får följa Nicoles resa från de första symptomen till diagnosen vid 12 års ålder. Länge var vardagen styrd av sjukhusbesök, och idag kan hon någorlunda hantera sin sjukdom men kämpar fortfarande dagligen för att må så bra som möjligt. Boken kommer också innehålla tips, pepp och vägledning för andra eller närstående i samma situation.

- Jag har valt att skriva den här boken om reumatism då den är en enormt stor del av mitt liv. Jag har varit sjuk sedan jag var sex år gammal och jag vill uppmärksamma kroniska, osynliga sjukdomar. Speciellt hur det är att vara en ung, framgångsrik person och samtidigt behöva bolla det med sin reumatism. Jag vill visa att ingenting är omöjligt trots att man är sjuk. Det kan absolut vara ett hinder, och är inte lika spikrak, men det går om man vill, berättar Nicole Falciani.

- Jag valde HarperCollins då det kändes som att de förstod min vision med boken och hur jag ville arbeta med den.

Förlagschef Carina Nunstedt ser mycket fram emot att få ge ut boken:

- Vi är oerhört glada över att välkomna Nicole Falciani som författare på HarperCollins. Hennes berättelse kommer kunna bli viktig för alla de som har drabbats av reumatism eller liknande sjukdomar som kan begränsa livet. Hon är en stor inspiratör och modern förebild för många.

Reumatism är samlingsnamnet på en mängd olika sjukdomar som angriper de delar av kroppen som påverkar hur du rör dig, till exempel skelettet, lederna och musklerna. Det finns omkring 80 olika reumatiska sjukdomar och även andra delar av kroppen, som kärl, bindväv och hjärta, kan drabbas.

OM FÖRFATTAREN

Nicole Falciani är 22 år och bor i Stockholm med blivande maken Eric och dvärgtaxen Frank. Nicole har drivit bloggen Nickys.se sedan 2007 där hon delar med sig av sitt vardagsliv, mode, skönhet, resor, träning och mycket mer. Utöver att arbeta med sina sociala kanaler har Nicole även arbetat som modell och skådespelerska samt haft en podcast & SVT-serie tillsammans med profilen Chloé Schuterman. Nicole har över 300 000 följare på Instagram och över 45 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal. Hon är också ambassadör för Svenska Reumatikerförbundet. Tidigare har hon släppt diktboken Kära, Kärleken (2019).

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se Telefon: 0705690227