Hämnaren, den tredje fristående kriminalromanen om Anton Brekke är här!

Nyheter

Jan-Erik Fjell kallas av många Norges nya deckarkung. Han debuterade i Norge 2009 med Angivaren som hyllades av såväl kritiker som läsare och belönades med norska Bokhandlerprisen. Succén har fortsatt med Smugglaren, och den 20 mars släpps tredje boken - Hämnaren i Sverige.

Om Hämnaren:

I 1960-talets San Francisco döms den norskättade sextonåringen Danny till livstid för väpnat rån och mordförsök på en polis och hamnar på det ökända fängelset Alcatraz. Drygt trettio år senare besöker ett norskt par det nu nedlagda fängelset och får höra historien om den unga norrmannen.

I nutidens Fredrikstad, i Norge, begås ett bestialiskt mord och det verkar som om en seriemördare ligger bakom dådet. Polisen Anton Brekke, som degraderats efter att ha åkt fast i en razzia mot en olaglig spelklubb, är en av de första som kommer till mordplatsen och han tar till alla medel för att få komma tillbaka som kriminalkommissarie och kunna lösa fallet.

Allt eftersom Brekke på egen hand gräver djupare i fallet inser han att fler offer står på tur. Dessutom upptäcker han oroväckande kopplingar till den 30 år gamla historien om Danny.

Recensionsdatum: 20 mars 2018

För recensionsexemplar, mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall, Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705690227