HÄLSOREVOLUTIONEN – Vägen till en anti-inflammatorisk livsstil av Maria Borelius släpps i januari 2018!

Pressmeddelande

Hälsorevolutionen är en vetenskaplig bladvändare som kommer att förändra ditt liv.

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och författare, var 52 år när hon började känna sig gammal och sliten, med ryggont och klimakteriebesvär och en känsla av att livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång undersökande resa där hon sakta men säkert upptäckte en helt ny livsstil – den antiinflammatoriska.

Hon började gräva och pussla ihop ny kunskap och reste världen över - till Toronto, Kalifornien, Indien, Lund, London, Addis Abeba och Stockholm ­–för att träffa ledande forskare, gurus och fitnesspecialister i den vetenskapliga frontlinjen. Samtidigt som hon experimenterade med sitt eget sätt att leva, med många motgångar längs vägen.

Snart växte en större bild fram. Om inflammation som en nyupptäckt blåslampa på våra mesta folkdödare som cancer, hjärtkärlsjukdom, fetma, ledproblem och åldrande. Men också möjligheten att motverka inflammationen med en aktivt anti-inflammatorisk livsstil; maten, träningen men också förundran och skönhet, naturen, solnedgångar, bakterier, Sjundedagsadventisternas långlevnadsfilosofi, blå zoner och 2000 år gamla indiska hälsokurer. Det bästa från alla världar.

”Jag har varit en förbryllad detektiv”, säger Maria Borelius. ”Eftersom jag själv inte mådde så bra, har jag grävt bland ledtrådar från världens olika hörn och testat allt längs vägen, ofta med stora problem. Samtidigt kunde jag känna hur jag blev allt mer vitaliserad och nästan föryngrad i hela systemet. Det har varit fascinerande att upptäcka hur pusselbit efter pusselbit passade ihop. Jag ser att vi börjar skönja nycklarna till hälsa på djupet, och brinner för att dela med mig av den resan jag gjorde och ny forskning om människan.”

Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk – men också göra dig mer harmonisk och lycklig. Boken är lika spännande som användbar, med massor av aha-upplevelser, en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.

Carina Nunstedt, förlagschef HarperCollins Nordic:

”Jag tror att många har tröttnat på snabba dieter och ensidig träning. Marias bok är något annat. En vetenskaplig bladvändare för dig som söker efter mer djup, helhet och harmoni i livet. Banbrytande läsning! ”

Release: januari 2018

OM FÖRFATTAREN

Maria Borelius är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet NOVA, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon är ambassadör för Psykiatrifonden, som stödjer forskning om mental hälsa.

Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta:

Sarah Wallskog Lindvall

Sarah.wallskog.lindvall@harpercollins.se

Telefon: 0705690227